Vos spėję atvykti į Tailandą, lietuviai spėjo išsikovoti vietas į didžiojo turnyro finalą, kuriame dėl pasaulio muaitai čempiono diržo susigrūmė su tikraisiais šios sporto šakos meistrais.

Nepaisant to, kad lietuviams nepavyko atsilaikyti prieš profesionalius tailandiečius ir pergalių jie neiškovojo, sportininkai sakosi besidžiaugiantys iškopę į didžiojo turnyro finalą. Pasak S. Gaižausko, tai buvo išskirtinė galimybė ne tik išbandyti savo jėgas prieš geriausius savo srities žinovus, tačiau ir pasisemti neišdildomos patirties stebint išskirtinę kovotojų techniką bei treniruočių ypatumus.

„Gavome pasiūlymą kovoti Ajutaja (Ayutaya) mieste, kur bus rengiamas turnyras muaitai dienos progai paminėti. Puikiai kovojome pirmas kovas. Aš techniniu nokautu pirmame raunde laimėjau prieš ispaną, o Sigis techniniu nokautu pirmame raunde laimėjo prieš Irano atstovą. Dar laukia labai sunkios kovos prieš tailandienčius“, - pirmų didžiojo turnyro dvikovų metu savo Facebook paskyroje naujienomis dalinosi D. Danyla.

D. Danyla ir S. Gaižauskas pasakoja, kad per praleistą laiką Tailande turėjo progą dalyvauti ne tik pasaulio muaitai dienos (Nai khanomtom day) renginiuose, išbandant savo jėgas įvairiuose turnyruose ir dvikovose prieš profesionalus iš viso pasaulio bei vietos muaitai žinovus, užsiimančius šiuo sportu nuo pat vaikystės.

Tailandas ne veltui laikomas muaitai šalimi. Kiekvieną sekundę būnant čia jaučiama kunkuliuojanti kovos dvasia. Šio kovos meno vaikai mokomi jau nuo mažų dienų, taigi nėra ko stebėtis, kad vietos gyventojai pasiekia aukščiausią profesionalų lygį pasaulyje“, - įspūdžiais dalinosi S. Gaižauskas.

Tailande įvykusios lietuvių dvikovos – dar tik pati jų viešnagės pradžia. Svečiuotis šio sporto gimtinėje sportininkai planuoja iki pat naujo sezono pradžios. Ten jie visą vasarą įtemptai treniruosis, kad grįžę būtų pasiruošę įžengti į ringą, kur jų lauks vienos svarbiausių dvikovų visos Lietuvos istorijoje.

„Powerfihgt“ turnyro tikslas – išrinkti pajėgiausius Lietuvos atstovus, vertus didžiojoje arenoje suremti pirštines su pajėgiausiais kovotojais iš viso pasaulio. Šiuos du sportininkus pastebėjome jau nuo pat pirmų turnyrų pradžios. Tiek Deividas, tiek Sigitas turi pakankamai patirties pasipriešinti pajėgiausiems užsienio atstovams“, - komentavo Lietuvos muaitai sąjungos generalinis sekretorius Nerijus Lukšas.

N. Lukšas apie sportininkų pasiekimus prabilo ne veltui. Kaunietis D. Danyla yra ne tik daugkartinis Lietuvos muaitai čempionas, tačiau ir pasaulio profesionalų čempionas, turintis savo kolekcijoje ne vieną nugalėtojo diržą, skinantis pergales profesionaliuose turnyruose tiek Lietuvoje, tiek užsienyje.

Dar pernai įvykusiame tarptautiniame muaitai turnyre „The Warrior's Cup XXI“ sporto klubo „Titanas“ auklėtinis iš Kauno D. Danyla išplėšė pasaulio profesionalų čempiono diržą iš ilgiausiai JAV kovojusio (net 22-ejus metus) sportininko Rami Ibrahimo, dar žinomo kaip „Arabiškas košmaras“.

Legendinis WBC „International Challenge“ diržas D. Danylos rankose atsidūrė jau po antro raundo, kuomet priešininką smūgiu alkūne jis pasiuntė į nokautą, po kurio R. Ibrahimas nebegalėjo tęsti kovos.

Europos muaitai čempionas S. Gaižauskas taip pat jau spėjo sužibėti tarptautinėse arenose ir parvežti Lietuvai ne vieną aukso medalį. S. Gaižauskas jau ne kartą yra dalyvavęs „Powerfight“ pirmtakų tarptautinėse „Bestfight“ ir „Bigfight“ turnyrų dvikovose, kuriuose turėjo garbės susigrumti su kovotojais tiek iš pačio Tailando, tiek iš kitų užsienio šalių. Sportininkas ryškiai išsiskiria savo firminiais smūgiais iš alkūnės, po kurių dauguma priešininkų beprecendentėse dvikovose būna paguldomi ant menčių, taip išplėšiant užtikrintas ir įspūdingas pergales.

„Tiek Deividas, tiek Sigitas pasižymi ne tik prigimtiniu talentu, tačiau trykšta ir noru, užsidegimu. Tai – vienos svarbiausių profesionalaus kovotojo savybių, kurios ateityje atneš jiems dar ne vieną pergalę“, – savo auklėtinių pasiekimais džiaugėsi sporto klubo „Titanas“ treneris ir muaitai pradininkas Lietuvoje M. Misiūnas.

Pasak renginio organizatorių, kiti sportininkai, ginsiantys Lietuvos garbę finale, paaiškės likusių „Powerfigt“ turnyrų metu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)