Turnyre dalyvaus Lietuvos, Baltarusijos, Lenkijos ir Ukrainos rinktinės, o kelialapius į antrąjį etapą pelnys 3 komandos.

Turnyro nugalėtojomis tapo šiaulietės. Jos 10:0 ir 4:0 nugalėjo Lietuvos jaunimo rinktinę bei 4:2 ir 3:2 - „Tekstilščik“. Antrą vietą užėmė baltarusės, nugalėjusios Lietuvos jaunimo rinktinę 6:2 ir 6:1.

Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Vaidotas Vaičeliūnas teigia, kad šiemet komandai koją itin kiša traumos.

„Turime tik 9 visiškai sveikas žaidėjas, tiek problemų dar niekada nesame turėję“, - sakė treneris. - Vilnietė Ugnė Aučynaitė per Lietuvos čempionato mažojo finalo rungtynes patyrė traumą, bet atvažiavo į rinktinės stovyklą. Atlikus tyrimus paaiškėjo, kad jai lūžo nykštys. Tad šios žaidėjos rinktinėje nebus. Žaidžiant su Baranovičių komanda kamuoliukas pataikė į ranką Kristinai Poškutei. Rezultatas - įskilęs delnikaulis. Tiesa, šiuo atveju ranka bus įdėta į įtvarą ir Kristina dar bandys žaisti. Kelio trauma vis dar kamuoja Simoną Grubliauskaitę. Visą turnyrą ji tikrai negalės žaisti, bet gal bent per vienerias rungtynes galės padėti. Dėl čiurnos traumos negali visa jėga treniruotis Alma Balkaitytė. Dar turime nemažai riedulininkių su mažesnėmis traumomis, bet jos treniruojasi“.

V. Vaičeliūnas rinktinėje norėtų matyti dar dvi žaidėjas.

„Deja, Ugnė Chmeliauskaitė išvyko į užsienį, o Jūratė Juodytė vis dar negali žaisti dėl traumos. Jos rinktinei būtų labai reikalingos“.

Per pasaulio lygos atrankos turnyrą užtektų aplenkti vieną komandą ir užduotis patekti į kitą etapą būtų įvykdyta. Tačiau tokiomis aplinkybėmis treneris apie Lietuvos rinktinės galimybes kalba atsargiai.

„Aišku, kad bus labai sunku. Visos varžovės yra labai pajėgios, o mes vis dar negalime apsispręsti dėl sudėties, nes padėtis vis keičiasi - tai kas patiria naują traumą, tai atsinaujina sena. Tačiau, be abejo, eisime aikštę kovoti ir siekti pergalių“, - tvirtino V. Vaičeliūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)