Lietuvos komandai kelialapį į pasaulio lygos atrankos antrą etapą užtikrino Ukrainos rinktinė, pirmosiose sekmadienio rungtynėse 1:0 nugalėjusi Lenkijos ekipą. Be taškų likusios lenkės turnyre Šiauliuose liko ketvirtos.

Su baltarusėmis Lietuvos riedulininkės lygiai kovojo pusę pirmojo kėlinio. Varžovės jau 6-ąją minutę po gražios atakos pelnė įvartį, bet po to lietuvaitės perėmė iniciatyvą ir keletą kartų galėjo pelnyti įvarčius. Deja, ir žaidybinėse situacijose, ir po mažųjų kampinių mūsiškėms pritrūko tikslumo.

Pyktelėjusios Baltarusijos riedulininkės 23-čią minutę surengė greitą ataką, kurios pabaigoje Lietuvos rinktinės gynėja Ramūnė Petrauskaitė koja sustabdė į vartus skriejusį kamuoliuką. Už šį taisyklių pažeidimą buvo skirtas 7 metrų baudinys, kurį viešnios realizavo.

34-ą min. viešnios uždirbo dar vieną baudinį ir trečią kartą pelnė įvartį į šeimininkių vartininkės Viktorijos Vileikytės saugomus vartus.

Po pertraukos į Lietuvos rinktinės vartus stojo Olga Maksimovič, tačiau ir jai teko labai daug darbo. Baltarusės po pertraukos pelnė dar 4 įvarčius, o Lietuvos ekipa į tai atsakė Dovilės Kuklienės ir Donatos Grigienės įvarčiais per paskutiniąsias 10 minučių.

Lietuvos ir Baltarusijos moterų žolės riedulio rinktinių mačo statistika:

Lietuva - Baltarusija 2:7 (0:3)

Įvarčiai: Dovilė Kuklienė (61), Donata Grigienė (68); Darija Belousova (6), Volha Šyntar (24), Svetlana Bahuševič (34, 40, 41), Julija Micheičiuk (52), Kristina Papkova (70).

Žaliosios kortelės: Erlanda Nomeikaitė (27); Marija Halinouskaja (9).

Geltonosios kortelės: Erlanda Nomeikaitė (34); Marija Halinouskaja (20).

Visas trejas rungtynes laimėjusi Baltarusijos rinktinė tapo turnyro Šiauliuose nugalėtoja, antrąją vietą užėmė ukrainietės, trečiąją - lietuvaitės. Visos šios ekipos iškovojo kelialapius į pasaulio lygos atrankos antrą etapą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)