Moterų komandoje rezultatyviausia mačo žaidėja tapo 20 taškų pelniusi Erika Kliokmanaitė, po jos rikiuojasi Neringa Grikštaitė – 17 (5 užtvaros), Valdonė Petrauskaitė ir Monika Šalkutė – po 13. Bosnių gretose rezultatyviausia buvo Arijana Okuka (16), Verica Simic ir Dijana Vasic (po 15).

Juodkalnijoje vykstančiame turnyre dalyvaujanti Lietuvos moterų tinklinio rinktinė, turinti vieną pergalę ir vieną pralaimėjimą, išsaugojo viltis patekti tarp dviejų stipriausiųjų komandų. Pirmose atrankos rungtynėse penktadienį Lietuvos tinklininkės 3:1 (25:16, 25:21, 19:25, 25:19) įveikė Estijos rinktinę, o bosnės nusileido Juodkalnijos komandai 2:3 (25:22, 14:25, 22:25, 25:21, 10:15).

Svarbias paskutines pirmojo atrankos etapo rungtynes lietuvės žais sekmadienį 21.00 val su šeimininkėmis Juodkalnijos tinklininkėmis.

Lietuvos vyrų tinklinio rinktinės gretose rezultatyviausi buvo Tomas Vilimas (13), Lukas Každailis (8), Lukas Gudas (5). Izraelio rinktinei daugiausiai taškų pelnė Alexander Shafranovič (12), Itamar Stein (11).

„Šiandien kovojome su gerokai labiau patyrusia, geriau subalansuota ir tvarkingą žaidimą demonstruojančia komanda. Kad įveiktume tokią ekipą, turėjome sužaisti ant savo galimybių ribos, tačiau to nepadarėme. Vėl didžiausia problema buvo priėmimas. Varžovai spaudžia mūsų jaunus puolėjus ir jie neatlaiko. Kartą tiksliai nepriimame kamuolio, negalime organizuoti puolimo ir tada įkrentame į duobę. Pasipila klaidos visose pozicijose ir prasileidžiame 3-4 „sausus“ taškus iš eilės. Neturime nei vieno žaidėjo, kuris galėtų stabiliai „atlaikyti“ priėmimą, imtis iniciatyvos ir sucementuoti gynybą,“ – apgailestavo komandos strategas Ramūnas Barauskis.

Penktadienio mače Lietuvos vyrai 0:3 (23:25, 21:25, 23:25) nusileido aikštelės šeimininkams. Sekmadienį 16:00 val. laukia paskutinės atrankos rungtynės su grupės favorite Moldova.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)