Šiais metais klubo istoriją perrašiusios ir Baltijos čempionėmis tapusios „Prekybos-Paramos“ tinklininkės jau pirmajame sete įsitikino, kad lengvo pasivaikščiojimo nebus. Dramatišką pirmąjį setą 26:24 laimėjo kaunietės. Vėliau „Prekybos-Paramos“ tinklininkės įjungė aukštesnę pavarą ir laimėjo du setus iš eilės.

Nepaisant to, kovingosios „Kauno-VDU“ merginos ketvirtajame sete pademonstravo charakterį ir išlygino rezultatą. Lemiamas, penktasis, setas prasidėjo lygiu žaidimu, bet seto pabaigoje užsivedusios kaunietės pelnė kelis taškus iš eilės ir išplėšė pergalę.

Nugalėtojoms po 19 taškų pelnė Lietuvos krepšininko Donato Motiejūno sesuo Kotryna Motiejūnaitė ir Ugnė Lokytė, po 10 – Viktorija Dudkina bei Gvanca Ulumbelašvili. Alytaus ekipoje 18 taškų surinko Jekaterina Kovalskaja, 15 – Agnė Daunytė, po 10 – Oksana Rusnačenko bei Tautvilė Grinkevičiūtė.

„Labiausiai pergalę lėmė noras. Tiesiog labiau norėjome laimėti. Man atrodo, kad kai labai nori, tai tuomet ir Dievas padeda ir sėkmė šypsosi. Mums šįkart pasisekė, – teigė Kauno ekipos kapitonė U.. Lokytė. – Moterų tinklinyje kiekvieną kartą galima nustebinti varžoves. Viskas labai nenuspėjama. Žinome, kaip žaidžia tinklininkės, bet jų išsidėstymas gali skirtis. Dabar visas dėmesys poilsiui, o prieš pat atsakomąjį mačą dar aptarsime šias rungtynes ir stosime į kovą“.

„Mums pritrūko noro. Kaunas labiau norėjo laimėti ir dėl to pasiekė pergalę. Žinoma, kad varžovės visada gali nustebinti. Čia moterų tinklinis ir viskas nenuspėjama. Rytoj tiesiog bandysime žaisti savo žaidimą ir tikimės atsirevanšuoti“, – kalbėjo „Prekybos-Paramos“ lyderė Jekaterina Kovalskaja.

Atsakomosios rungtynės ir, jei prireiks, auksinis setas bus žaidžiamas sekmadienį 16 val. Palangos sporto centro arenoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)