A grupėje Lietuvos rinktinės laukia akistatos su pajėgiomis Belgijos, Suomijos ir Čekijos komandomis.

Lietuvos regbininkėms keliamas tikslas patekti į dešimtuką ir išsaugoti vietą A divizione. Paskutinę treniruočių stovyklą Lietuvos komanda surengė savaitgalį Klaipėdoje. Joje merginoms patarimus dalino ir Lietuvos regbio-15 rinktinės treneris iš Pietų Afrikos Respublikos (PAR) Ntando Manyosha.

„Europos čempionatui mes ruošiamės nuo praėjusių metų rudens, organizavo daug stovyklų, dalyvavome turnyruose užsienyje, kuriuose pamatėme savo privalumus ir trūkumus. Turime tikslą būti tarp 10 geriausių komandų, kad kitais metais išliktume šiame divizione. Kitais metais prie rinktinės prisijungs keletas perspektyvių merginų, kurios šiemet negali žaisti dėl amžiaus apribojimų.

Džiaugiuosi, kad šiemet moterų rinktinei skiriamas didesnis dėmesys, pagerėjo sąlygos, mums padeda treneris iš PAR. Jei anksčiau į čempionatus važiuodavome tik tam, kad sudalyvauti, tai dabar jau patekome į A divizioną ir galime siekti kažkokių rezultatų“, – teigė Lietuvos moterų regbio-7 rinktinės treneris Donatas Streckis.

Lietuvos komandos kapitonė Gintarė Puzaraitė taip pat džiaugėsi gerėjančiomis sąlygos ir tikslus kelia realius: „Pirmą kartą esame A divizione, todėl mus tenkintų ne žemesnė nei dešimta vieta“.

Lietuvos rinktinės sudėtis: Gintarė Puzaraitė, Jūratė Gedvilaitė, Greta Grigėnaitytė, Greta Dikal, Gintarė Jankutė, Gintarė Nicinovaitė, Dainora Žemaitytė, Areta Einikytė, Indrė Matulaitytė, Jurgita Žukauskienė, Sonata Degutytė, Ineta Puzaraitė. Rinktinės vadovas: Vaidotas Girdvainis.

Vyriausiasis treneris: Donatas Streckis.

Europos čempionato A diviziono turnyras vyks birželio 13-14 dienomis. Šeštadienį Lietuvos rinktinė 10 val. žais su Belgija, 14 val. su Suomija ir 16 val. su Čekija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)