Šiame atrankos etape lietuvės pateko į pirmą grupę, kurioje be Lenkijos rankininkių dar varžysis Rusijos ir Šveicarijos komandos.

Į Europos čempionatą, kuris vyks Slovėnijoje, Šiaurės Makedonijoje ir Juodkalnijoje, pateks dvi geriausios grupės ekipos.

Prieš naująjį startą vyriausiasis Lietuvos rinktinės treneris Karolis Kaladinskas džiaugėsi merginų motyvacija ir noru atstovauti rinktinei.

„Pirmieji įspūdžiai tikrai nuteikia maloniai. Žaidėjos atvyko su didele motyvacija. Matau, kad merginoms pavyksta visai neblogai klijuotis tarpusavyje. Šiuo metu dirbame siaurose kombinacijose, bet laiko turime labai mažai. Penkios treniruotės ir lengvas „sparingas“ su Alytaus vaikinais. Matysime, kas mums tinka, kas galbūt ne.

Merginos, kurios atvyko iš užsienio, yra su kitokia patirtimi. Jos prideda papildomo kalibro, lyginant su tuo, ką turėjome pasaulio čempionato atrankoje“, – kalbėjo treneris.

Po mačo Opolėje sekmadienį, 16 val., Lietuvos rinktinė Klaipėdoje susitiks su Rusija.

– Kelios lyderės po komandos prisijungė prie gana ilgos pertraukos. Kaip sekasi joms integruotis į žaidimą?

– Be abejo, tam reikia laiko. Vis tik tai žaidėjos, turinčios didelę patirtį. Tai nėra tos jaunutės merginos, kurioms reikėtų ilgos adaptacijos. Jos atėjo užtikrintai ir nekyla jokių problemų. Vyksta daug diskusijų, ieškome įvairių sprendimų.

– Šiuo metu ir devyniolikmečių merginų rinktinė ruošiasi kontrolinėms rungtynėms bei lemiamoms pasaulio čempionato atrankos kovoms. Ar iš tos kartos būtų žaidėjų, kurios šiai dienai padėtų rinktinei?

– Mes galvojome apie dvi žaidėjas. Tai jau debiutavusi rinktinėje Silvija Mackonytė ir Dominyka Andronik. Nuspręsta, kad dabar jos čia gautų mažiau žaidimo laiko, o su jaunių rinktine jos turi ruoštis svarbiai pasaulio čempionato atrankai.

– Pirmosiomis varžovėmis bus Lenkijos ir Rusijos rinktinės. Kuo šios elitinės varžovės panašios ir kuo skiriasi?

– Lenkija dar vis tiek yra laipteliu žemiau negu Rusija. Pastaroji dabar – nauja rinktinė, su nauja trenere, naujais lūkesčiais, naujomis žaidėjom, o tos žaidėjos yra jaunesnės ir norės įrodyti savo vertę. Lenkijos branduolys yra nepasikeitęs, tas pats treneris. Galbūt kelios kitos žaidėjos, nėra ilgametės kapitonės, tad matysime, ką jos pasiūlys. Žiūrint jų analizę, neturėtų kažkas kardinaliai keistis.

– Kiek pačių lietuvių žaidimas gali keistis nuo to, kurį demonstravo pasaulio čempionato atrankoje?

– Manyčiau, kad kardinaliai. Mažiau rizikuosime, bandysime žaisti brandesnį rankinį. Tikimės užtikrintumo iš vedančių žaidėjų. Galiu pasidžiaugti, kad jų yra gerokai daugiau. Ta branda tikiuosi, jog padės išvengti vaikiškų klaidų.

– Kokie tikslai keliami šiems dviem susitikimams?

– Neturime labai didelių iliuzijų, kad iškovotume dideles pergales. Visų pirma, turime garbingai kovoti ir ieškoti savo žaidimo. Svarbu, kad šios merginos, kurios yra dabar, išliktų. Kad nereikėtų ieškoti kitam ciklui vėl kito žaidimo. Jeigu mes galėsime aplink šį branduolį lipdyti rinktinės žaidimą, galime tikėtis, kad jau kitame etape su Šveicarija ir tolesnėje ateityje turėsime vis geresnį žaidimą. Mūsų rinktinė dar jauna, jai dar viskas prieš akis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)