Rungtynes labai sėkmingai pradėjusios rumunės jau 13 minutę nutolo 10:2. Rumunės išsiskyrė regzdamos greitas atakas ir lengvai įveikdamos lietuvių gynybą. Vis tik kėlinio viduryje Lietuvos rinktinė pradėjo rasti kelių prie varžovių vartų ir skirtumas tarp komandų stabilizavosi.


Varžovės visų rungtynių metu atrodė kiek „šviežesnės“. Tuo metu Lietuvos rinktinės žaidėjos, panašu, kad jautė nuovargį po pasibaigusio klubų rankinio sezono ir finalo serijų. Rumunijos rinktinė išsiskyrė ir gautomis 2 min. nuobaudomis. Vos tik esant pavojingesnei situacijai, jos stabdydavo atakuojančias varžoves. Rumunės buvo pašalintos 9 kartus, lietuvės – nė karto.

Moterų rankinis (LRF nuotr.)

Rezultatyviausiai lietuvių gretose žaidė Brigita Ivanauskaitė. Jos sąskaitoje 7 įvarčiai. 5 įvarčius pelnė Diana Šatkauskaitė, 4 - geriausia Lietuvos rinktinės žaidėja išrinkta Inesa Verbovik.
Varžovių gretose įvarčius pelnė 12 žaidėjų. Geriausiai sekėsi Florinai Marijai Chintoan – ji pelnė 6 įvarčius.

Po rungtynių rinktinės treneris Antanas Skarbalius kalbėjo, kad priverstinai atjaunėjusi ekipa nesugebėjo rimčiau pasipriešinti pasaulio elitui priklausančiai ekipai. Vis tik tokia dvikova, kaip ir savaitgalį laukianti akistata su norvegėmis, yra puiki proga jaunoms rankininkėms pasisemti patirties ir suprasti aukščiausios klasės rankinį. Kalbėdamas apie laukiančią dvikovą su norvegėmis, jis akcentavo, kad tos rungtynės išvykoje gali būti dar sunkesnės.

Kitose grupės rungtynėse Norvegijos rinktinė įveikė baltaruses rezultatu 22:32. Tai reiškia, kad iš šios grupės į Europos čempionatą, kuris šiemet vyks Švedijoje, pateko Norvegija ir Rumunija. Jos šiuo metu savo sąskaitoje turi po 8 taškus. Baltarusės, turinčios 4 taškus, liks grupėje trečios. Tuo metu Lietuvos rinktinė taškų neturi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)