Nugalėtojas į pergalę vedė atakų lyderės Gabija Ustilaitė (9 įvarčiai) ir Laura Kostantinavičiūtė (8 įv.).

Kauniečių gretose pasižymėjo Miglė Lazutkaitė ir Eglė Laurinavičiūtė (po 7 įv.) bei Nikola Aina Krulytė (6 įv.).

„Šios Lietuvos moterų pirmenybių pirmos rungtynės dėl bronzos medalių pasižymėjo dviems skirtingais kėliniais. Pirmoje rungtynių dalyje ryškiai dominavo kaunietės, kurios jį laimėjo net 7 įvarčių skirtumu. Antroje pusėje jau labiau išsiskyrė Alytaus rankininkės, kurios gana nelengvai, tik dvikovos pabaigoje, palaužė kiek pavargusias Kauno „širšiukes“. Reikia pažymėti, kad „Širšės“ pirmavo net iki 55-os susitikimo minutės, tačiau finiše geriau sužaidė rungtynių šeimininkės, išplėšė pergalę dviejų įvarčių persvara“, - po mačo sakė dvikovos inspektorius Silvijus Kisinas.

Antras šių komandų susitikimas po pusantros savaitės, gegužės 2 d., vyks Kaune.

Dėl Lietuvos pirmenybių aukso medalių kovas šeštadienį (balandžio 25 d.) pradės Šiaulių SM „Dubysa-ŠSVM“ ir Klaipėdos „Viesulas“. Jos taip pat rungtyniaus iki dviejų pergalių.

Lietuvos moterų rankinio lygos keturi stipriausieji kolektyvai čempionato kovas atnaujins po savaitgalio Baltijos lygos čempionato finišo Minske. Baltijos lygos moterų ekipų finalo ketverte dėl medalių su Baltarusijos klubais grumsis Kauno „ACME-Žalgiris“.

Šeštadienį kaunietės pusfinalyje susitiks su HC „Gomel“ ekipa. Kitame pusfinalyje kovos Minsko „BNTU-BelAZ“ ir Gardino HC „Gorodničanka“ klubai. Sekmadienį mūsiškės, priklausomai nuo mačo baigties su Gomelio rankininkėmis, grumsis ar dėl aukso, ar dėl lygos bronzos medalių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją