„ACME-Gajai-Žalgiriui“ Inesa Verbovik pelnė 7, Daiva Būtėnaitė, Dovilė Ilčiukaitė ir Viltė Lubytė - po 5, Neringa Palionytė - 4, Audinga Kniubaitė ir Simona Kazlauskaitė - po 3, Gabija Vidūnaitė, Rita Oksaitė ir Klaudija Šidlauskytė - po 2, o Greta Burkaitė, Laura Žukovaitė ir Gabrielė Vaičiutė po 1 įvartį.

LEU „Šviesos-Eglės“ kolektyve rezultatyvumu išsiskyrė Auksė Sviderskienė ir Rasa Mikalonytė (po 7 įvarčius), Rita Repečkaitė (6), Indrė Norvilytė (4), Laura Lapinskaitė (3), Asta Čižaitė (2), Laima Pavydytė, Luka Jonaitytė, Viktorija Nadzeikaitė ir Greta Sadauskaitė (po 1 įvartė).

„Matyt žalgirietės padarė išvadas po pirmų rungtynių Vilniuje. Šįkart jos buvo nusiteikusios žymiai kovingiau. Tiesa, susitikimo pradžioje vilnietės dar bandė šeimininkių kantrybę ir išsiveržė į priekį rezultatu 0:3, tačiau po to sekė žalgiriečių taiklių metimų serija (9:0) ir kuo toliau tuo labiau ryškėjo „ACME-Gajos-Žalgirio“ komandos persvara.

Reikia pasakyti, kad jau pirmoje rungtynių dalyje kaunietės praktiškai išsprendė dvikovos baigti, įgydamos dvylikos įvarčių pranašumą (22:10), todėl antroje susitikimo dalyje galėjo labiau eksperimentuoti ir galvoti apie rezervo ruošimą ateinančioms kovoms. Tad rezultatas dar kiek pasvyravęs kaip sieninio laikrodžio švytuoklė, tai vienos tai kitos ekipos naudai, galiausiai sustojo ties 41:33 riba ir arbitrai užfiksavo „ACME-Gajos-Žalgirio“ komandos pergalę“, - po mačo trumpai rungtynių eigą komentavo inspektorius Romas Sindaras.

Kitoje poroje Garliavoje vietos HC „Garliava SM-CASCADA“ susitiko su Klaipėdos „Dragūno-Viesulo“ ekipa. Klaipėdietės vis dar negali rungtyniauti visa jėga, nes dėl traumų nerungtyniauja keletas pagrindinių žaidėjų. Antrą kartą šį sezoną pergalę šventė HC „Garliava“ rezultatu 47:28 (23:12).

HC „Garliavos SM-CASCADOS“ ekipoje agresyviai rungtyniavo Diana Šatkauskaitė, pelniusi 14 įvarčių, Kamilė Bušaitė įmetė 6, Laura Masiulevičiūtė, Karolina Sparnauskaitė ir Greta Rinkevičiūtė - po 4, Laima Bernatavičiūtė, Evelina Dževerakaitė, Emilė Aglinskaitė, Ugnė Slavėnaitė ir Erika Drūlytė - po 3 įvarčius.

„Dragūno-Viesulo“ komandoje pasižymėjo Brigita Ivanauskaitė (12), Roberta Kairytė (5), Deimantė Briedytė ir Skirmantė Pociūtė (po 4), Dovilė Mižutytė (2) ir Sofija Sokolova (1 įvartis).

„Uostamiesčio rankininkės tik vienintelį kartą pirmavo šioje dvikovoje, kuomet jų lyderė B. Ivanauskaitė pataikė nuo 7 metrų žymos. Vėliau jos ilgam įstrigo šeimininkių gynybos pinklėse, HC „Garliava SM-CASCADA“ tuo puikiai pasinaudojo ir dominavo visoje aikštelėje. Šeimininkės turėdamos aukštesnio meistriškumo žaidėjų sudėtį ie ilgesnį atsarginių žaidėjų suolelį galėjo lengviau manevruoti sudėtimi ir tolygiau paskirstyti jėgas.

Kai tuo tarpu Klaipėdos komandos trenerės Auksuolės Stropienės galimybės buvo ribotos. Ne tik kad komanda mažiau patyrusi ir labai jauna, bet dar labai yra išretinta ligų ir traumų. Todėl joms buvo praktiškai neįmanoma atsispirti Garliavos rankininkių antpuoliams ir po pirmo kėlinio jau buvo aišku, kas laimės šį susitikimą (23:12).
Antrame kėlinyje Kauno rajono atstovės nemažindamos spaudimo didino pranašumą ir įsirašė penktą pergalę čempionate įtikinamu rezultatu 47:28“, - po rungtynių sakė dvikovos inspektorius Algis Mikučionis.

Turnyro lentelė:

1.Kauno „ACME-Gaja-Žalgiris7601276:20712
2.Kauno r. HC „Garliava SM-CASCADA6501237:16710
3.Vilniaus LEU „Šviesa-Eglė“6402195:2028
4.Šiaulių SM „Dubysa-Salve“6105167:2362
5.Klaipėdos „Dragūnas-Viesulas“7007208:2710

Taikliausių čempionato rankininkių sąrašo viršuje „Dragūno-Viesulo“ komandos atstovė B. Ivanauskaitė, privertusi varžovių vartininkes kapituliuoti jau 92 kartus. Po jos rikiuojasi pastarųjų sezonų rezultatyviausia čempionatų žaidėja garliavietė D. Šatkauskaitė, turinti savo sąskaitoje 49 įvarčius, bet žaidusi vieneriomis rungtynėmis mažiau.

Po šių susitikimų Lietuvos moterų rankinio čempionate skelbiama daugiau kaip mėnesio pertrauka iki sausio 13 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)