Lietuvos komanda (Natalija Paulauskaitė, Marija Kaznačenko, Gaudvilė Nalivaikaitė, Natalija Kočergina) šį kartą pasirodė kukliai – mūsiškės buvo aplenktos visu ratu ir užėmė paskutinę, 21-ą, vietą.

Be Dianos Rasimovičiūtės pagalbos turėjusios verstis lietuvės po pirmojo etapo buvo 20-os. Šią poziciją lietuvės išlaikė iki trečiojo etapo, kuriame G. Nalivaikaitė buvo priversta sukti net tris baudos ratus ir praleido į priekį Pietų Korėjos biatlonininkes.

Dramatišką pergalę iškovojo čekės (Eva Puskarčikova, Gabriela Soukalova, Jitka Landova, Veronika Vitkova). Jos lyderėmis tapo tik paskutiniame etape. Čekės užfiksavo 1 val. 56 min. 57 sek. laiką ir panaudojo 7 papildomus šovinius.

Antros liko prancūzės (8 papildomi šoviniai, 1:17:04.9), o trečia vieta džiaugėsi baltarusės (1 baudos ratas, 8 papildomi šoviniai, 1:18:02.8), kurioms vietą ant podiumo išplėšė lyderė Darija Domračiova, nors prieš jos startą baltarusės buvo vos 10-os.

Po pirmo etapo pirmavusios italės liko penktos, o dar didesnė nesėkmė ištiko ukrainietes. Jos pirmavo po trijų etapų, tačiau Irina Varvynec greičiu trasoje neprilygo varžovėmis ir finišo liniją kirto tik 6-a.

Ketvirtadienį vyrų 4x7,5 km estafetėje dalyvaus ir Lietuvos komanda – Karolis Dombrovskis, Vytautas Strolia, Rokas Suslavičius ir Šarūnas Jukna.