Pirmą spalio savaitgalį Vilniaus sporto festivalio metu vyks didžiausia šalyje Sporto mugė. Joje sporto organizacijos, centrai, mokyklos, klubai, pristatys savo užsiėmimus, paslaugas, kainodarą, specialius pasiūlymus, kvies į nemokamas pažintines pamokas, rengs parodomas varžybas.

Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ Vilniuje vyksiančiame renginyje vaikai ir jų tėvai galės susipažinti su įvairiomis sporto šakomis, pabendrauti su žinomais sportininkais, treneriais. Mugėje veiks sporto prekių ir įrangos paroda.

„Festivalį specialiai rengiame spalio pradžioje, kai vaikai jau būna susidėlioję tvarkaraštį, apsipratę mokykloje po atostogų“, – teigė festivalio organizatorės viešosios įstaigos „Sveikas miestas“ direktorius Mantas Paulauskas

Tarp Sporto mugės dalyvių bus ir Lietuvos vaikų ir jaunimo centras, kasmet pritraukiantis apie 4 tūkst. lankytojų.

„Stengiamės dalyvauti ir pristatyti savo veiklą įvairiose mugėse. Vienas mūsų centro privalumų – baseinas, tačiau vaikai pas mus gali ne tik išmokti plaukti. Siūlome stalo teniso, šachmatų, vandens aerobikos, dziudo-sambo, kūno dizaino, fechtavimo ir koncertinės gimnastikos užsiėmimus. Pas mus šešerių metų sulaukę vaikai galės lankyti ir jogos užsiėmimus, susietus su pasakomis“, - sakė Lietuvos vaikų ir jaunimo centro Sveikatingumo skyriaus vadovės pareigas laikinai einanti Vaida Mockevičienė. - Norime atkreipti tėvelių dėmesį, kad jų vaikai, lankydami įvairius užsiėmimus, tampa savarankiškesni, kūrybingesni ir labiau pasitikintys savimi.“

„Sporto mugė - puiki vieta parodyti save, pabendrauti su kolegomis, pasidalinti informacija“, - teigė laisvalaikio centro šeimai „7 mūzos“ vadovė Živilė Miškinytė. - Pas mus gali sportuoti ar užsiimti menine veikla ir vaikai, ir tėveliai. Turime penkias sales. 2015-2016 metų sezono naujiena - gimnastikos-akrobatikos studija 4-12 metų mergaitėms ir berniukams. Labai laukiame naujų lankytojų.“

Renginyje antrą kartą bus galima sutikti ir prieš metus įkurtos „Hockey Punks Academy“ vaikų ledo ritulio akademijos atstovus.

„Šiuo metu pas mus treniruojasi 60 vaikų, bet norime, kad jų būtų dar daugiau. Į savo akademiją kviesime 4-9 metų vaikus. Jiems suteiksime aprangą visam sezonui“, - sakė Lietuvos vyrų ledo ritulio rinktinės kapitonas ir vienas „Hockey Punks Academy“ vaikų ledo ritulio akademijos įkūrėjų Mindaugas Kieras. - Dalyvaudami Sporto mugėje, galime ne tik pristatyti save, bet ir visą šalies ledo ritulį. Jaučiame, kad pastaraisiais metais susidomėjimas šia sporto šaka Lietuvoje ūgtelėjo. Manau, kad tokiame renginyje tiesioginis kontaktas su vaikais ir jų tėveliais duoda žymiai daugiau naudos, nei kokia reklaminė akcija.“

Mugėje save pristatys ir gatvės šokių studija „G House“.

„Tikimės, kad vis daugiau žmonių susidomės mūsų veikla ir norės užsiregistruoti į gatvės šokių grupes. Kviečiame išmokti gatvės šokių vaikus ir paauglius nuo 6 iki 17 metų bei suaugusius. Mūsų studijos nariai dalyvauja gatvės šokių kovose, konkursuose, čempionatuose, stovyklose. Šiemet bursime ir mažųjų grupę. 6-7 metų vaikams taikysime mažesnį mokestį“, - sakė penktus metus gyvuojančios gatvės šokių studijos vadovė Gaudrė Kazlauskaitė.

Anot Vilniaus sporto festivalį rengiančios viešosios įstaigos „Sveikas miestas“ direktoriaus M. Paulausko, pagrindinis mugės tikslas - padėti žmonėms susirasti sporto klubą, o sporto klubams - rasti naujų klientų.

„Mugės dalyviai stengsis kuo įdomiau pristatyti save. Lankytojų laukia įdomios parodomosios programos, bus įrengtos aikštelės, kuriose treneriai ir sportininkai supažindins su sporto šakomis, žaidimais. Taip pat bus įrengtos šokių, kovos meno šakų ir ekstremalaus sporto zonos“, - pasakojo festivalio organizatorius.

Penktą kartą vyksianti Sporto klubų mugė sulaukia daug gerų atsiliepimų.

„Visi labai džiaugiasi. Šis renginys, kuriame ir didelis, ir mažas turi vienodas teises parodyti save, labai reikalingas miestui. Man, kaip tėvui, mugė yra puiki galimybė sužinoti, kokie sporto klubai, galintys priimti vaikus, yra įsikūrę mano rajone. Daugelis vaikų tiksliai nežino, kokius užsiėmimus pasirinkti, todėl mugėje verta susirinkti penkių ar šešių klubų kontaktinius duomenis. Jei vaikui kas nors nepatiks, tėvai galės vesti savo atžalą į kitą klubą, nereikės laukti kitų metų“, - pabrėžė M. Paulauskas. - Pernai mugėje save pristatė pusantro šimto sporto federacijų, klubų, mokyklų, o šiemet tikimės sulaukti dar daugiau dalyvių. Beje, yra klubų, kurie jau nebedalyvauja mugėje, nes po prisistatymo joje sulaukė tiek lankytojų, kad naujiems nebėra vietos.“

Penktas Vilniaus sporto festivalis vyks spalio 3-4 dienomis. Pernai jame lankėsi net 15 tūkst. žmonių.

Kaip ir kasmet, festivalis lankytojus vilios renginių gausa. Čia vyks ne tik Vilniaus sporto mugė, bet ir sporto prekių ir įrangos paroda, sporto ir sveikatingumo konferencija, K-1 kovų mėgėjų pasaulio čempionatas, bus įrengtos „Reebok“ ir „My Hero“ treniruočių erdvės.

Festivalio metu vėl vyks „Savickas Classic“ turnyras, kuriuo metu kartu su Lietuvos galiūnų federacija bus surengtas pasaulio galiūnų Čempionų lygos pusfinalio etapas, pasaulio rąsto kėlimo, Europos galiūnų mėgėjų čempionatas, vyks jėgos trikovės, gatvės gimnastikos, kultūrizmo ir bikinio varžybos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)