Pirmajame susitikime su Juodkalnija Lietuvos merginų rinktinė užtikrintai laimėjo pirmąjį kėlinį (22:10), tačiau antrajame savo pranašumo jau neįrodė. Varžovės 10 minučių atkarpoje pranašesnės buvo rezultatu 12:10. Viskas sprendėsi baudinių serijoje, kurią užtikrintai 8:4 laimėjo lietuvaitės.

Antrasis mačas prasidėjo jau ne taip sėkmingai. Pirmąjį jo kėlinį mūsų šalies atstovės apmaudžiai pralaimėjo (11:10), tačiau antrajame atrodė jau kur kas solidžiau ir išlygino rezultatą, kėlinį laimėdamos 22:12.

Šį kartą baudinių serijoje sėkmė Lietuvos rinktinės jau nelydėjo. Nors vienu metu buvo pavykę išsiveržti į priekį, tačiau po dramatiškos kovos ukrainietės baudinių seriją laimėjo 10:8 ir bendru rezultatu 2:1 įveikė Lietuvos rinktinę.

Pirmosiose rungtynės Lietuvos komandoje rezultatyviausiai žaidė Aušra Šponė, pelniusi 18 taškų, 10 pridėjo Ugnė Kavalenkaitė. Antrajame mače daugiausiai taškų Lietuvai pelnė Austėja Rimkutė (17) ir Rusnė Markinaitė (13).

Šeštadienį ryte (10.15 val.) Lietuvos merginų rinktinė paskutiniąsias grupės rungtynes žais su Olandija, kuri iškovojo dvi pergales. Lietuvos merginoms norint kovoti dėl patekimo į ketvirtfinalį būtina tik pergalė, kadangi iš kiekvienos grupės tarp 8 stipriausių Europos rinktinių pateks po dvi komandas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)