Visose kitose rungtynėse lietuvės šventė pergales. Lietuvės ne tik iškovojo nugalėtojų taurę, pasipuošė aukso medaliais, bet buvo apdovanotos ir individualiais prizais. Brigita Ivanauskaitė buvo pripažinta geriausia turnyro žaidėja, į simbolinę turnyro septyniukę buvo išrinktos dvi Lietuvos rinktinės narės: kairio pusiau krašto pozicijoje - B. Ivanauskaitė, o kairio krašto pozicijoje - Greta Rinkevičiūtė.
 
Ne taip sėkmingai turnyrą baigė Lietuvos vaikinų (1998 m. ir jaunesni) jaunių rinktinė, kuri po trijų iš eilės turnyro starte iškovotų pergalių, vėliau patyrė net keturis pralaimėjimus iš eilės ir buvo priversta kovoti tik dėl septintos vietos. Kovoje dėl septintos vietos lietuviai 16:13 nugalėjo vietos „Tatran Prešov“ klubo rankininkus. Nugalėtojais tapo Slovėnijos „Celje Pivovarna Laško“ klubo rankininkai, antrą vietą užėmė „RK Ogulin“ komanda iš Kroatijos, o treti liko Serbijos „Novi Beograd“ klubo rankininkai.
 
„Kempa Cup“ turnyre taip pat dalyvavo ir Ritos Urnikienės Kauno rajono sporto mokyklos auklėtinės (g. 2002 m.). Jos laimėjo pogrupio varžybas, tačiau pusfinalyje 10:16 suklupo prieš „Ferencvaroš“ klubą iš Vengrijos. Kovoje dėl 3 vietos garliavietės 12:14 nusileido „ASC Corona 2010 Brasov“ klubo rankininkėms iš Rumunijos. Ieva Urnikytė tapo rezultatyviausia turnyro žaidėja, ji pateko ir į simbolinę šio amžiaus grupės turnyro rinktinę.

Mūsų šalies nugalėtojų rinktinės vyriausioji trenerė Auksuolė Stropienė itin džiaugiasi savo auklėtinėmis. Po sėkmingo turnyro A. Stropienė atskleidė, jog ją džiugina merginų patriotiškumas, atsispindintis aikštelėje vilkint rinktinės aprangą.

- Kodėl pirmos turnyro rungtynės susiklostė ne taip palankiai?,- paklausėme jaunių rinktinės vyr. trenerės A. Stropienės

- Taip, pralaimėjome pirmas turnyro rungtynes Slovakijos komandai. Tačiau priežastys labai paprastos – merginos buvo dar tik susibūrusios į komandą, kartu treniravosi trumpą laiką, todėl reikėjo šiek tiek daugiau laiko apsiprasti. Tačiau pavyko labai greitai „įsivažiuoti“ ir visoms merginoms apsiprasti komandoje, kas ir padėjo komandai žingsniuoti pergalių link.

- Ką galėtumėte išskirti iš savo auklėtinių?

- Komandoje labai gerai pasirodė G. Rinkevičiūtė ir B. Ivanauskaitė, kurios netgi gavo individualius turnyro apdovanojimus. Jos – labai talentingos merginos. Apmaudu, tačiau turime ir netekčių. Traumą gavo Roberta Ivanauskaitė.

- Kaip manote, kas lėmė sėkmingą pasirodymą šiame turnyre?

- Komandinis žaidimas. Džiaugiuosi, jog merginoms su mielu noru pamiršta individualų pasirodymą. Visos merginos labai vieningos, todėl komandoje nėra savanaudiško žaidimo. Tad ir pasinaudojome šia stiprybe – varžovėms stengėmės primesti greitą ir komandinį žaidimą. Nuostabus jausmas, kuomet matai, jog merginos žaidžia su dideliu noru ir patriotiškumu už Lietuvą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)