Antros šiame pusfinalio plaukime finišavo vokietės Julia Leiding ir Constanze Sydow (7:13,51), o trečios finiše buvo ispanės Uxia Saborido Santiago bei Aina Cid (7:13,59).

Vienvietininkas Aurimas Adomavičius C finale šeštadienį liko šeštas, o galutinėje įskaitoje užėmė aštuonioliktąją vietą.

Lietuvos irkluotojas, kuriam šįkart nepavyko aplenkti nė vieno varžovo, 2000 m distanciją įveikė per 7 minutes 39,04 sekundės.

Vaikinų C finalą (XIII vieta) laimėjo Vladimiras Jakovlevas (7:27,54) iš Kazachstano, aplenkęs tunisietį Mohamedą Aouitį (7:31,02) bei argentinietį Axelį Haacką (7:32,45).

Jaunių irklavimo pirmenybėse Didžiojoje Britanijoje dėl apdovanojimų kovojo 27 vienvietininkai.

Vaikinų dvivietė - Martynas Mickus ir Marius Statkus - C finale užėmė antrąją vietą, o gautinėje įskaitoje tarp aštuoniolikos įgulų liko keturiolikta.

Lietuviai 2000 m distanciją šeštadienį įveikė per 7 minutes 01,16 sekundžių bei aplenkė varžovus iš Paragvajaus, Norvegijos, Brazilijos bei Estijos.

C finalo nugalėtojais tapo bei trylikti galutinėje įskaitoje liko slovėnai Matejus Grobelnikas ir Gregoras Boltičius (7:01,05).

Porinė dvivietė - Dominykas Jančionis ir Vytautas Lapatiukas - viename iš dviejų pusfinalio plaukimų užėmė ketvirtąją vietą ir B finale kovos dėl 7-12 vietų bendrojoje įskaitoje.

Lietuvos irkluotojai 2000 m distancijoje sugaišo 6 min. 34,05 sekundės bei savo plaukime aplenkė olandus ir vengrus.

Šį pusfinalio plaukimą laimėjo bei A finale kovą dėl medalių tęs vokiečiai Kai'us Fuhrmannas ir Denisas Sittelis (6:25,49), antri finišavo prancūzai Hugo Boucheronas bei Albericas Cormeraisas (6:27,23), o treti finiše buvo Adamas Sterbakas ir Martinas Slavikas (6:28,82).

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją