Pirmajame mače Lietuvos rinktinė susitiko su viena stipriausių pasaulyje Nyderlandų bendraamžių komanda. Pirmą kėlinį lietuvės pralaimėjo 14:24, antrą – 20:32. Daugiausiai taškų (12) Lietuvos rinktinei pelnė Martyna Ustilaitė, Mantė Voskresenskaja pridėjo 8.

Antrame mače Lietuvos merginos pelnė „auksinį“ įvarti jau pasibaigus pagrindiniam laikui ir laimėjo pirmą kėlinį 7:6. Antras kėlinys klostėsi jau kur kas lengviau ir buvo laimėtas 11:6. 8 taškus pelnė M. Voskresenskaja, 4 – Vakarė Damulevičiūtė.

Antrame etape lietuvės varžysis vienoje grupėje su Vokietijos, Vengrijos ir Portugalijos rinktinėmis. Dvi stipriausios ekipos keliaus į pusfinalį, o kitos tęs kovą dėl 5-8 vietų.

Prieš dvejus metus Lietuvos komanda užėmė 8-ą vietą.

Vaikinams pasekti merginų pavyzdžiu nepavyko. Pirmą kartą jaunimo paplūdimio rankinio čempionate dalyvaujanti Lietuvos rinktinė pirmame mače 0:2 (17:22; 8:28) nusileido Nyderlandams. 10 taškų pelnė Romas Aukštikalnis, 7 – Edvinas Aidukonis.

Antrose rungtynėse lietuviai taip pat 0:2 (4:18; 4:18) neprilygo Portugalijos rankininkams. 4 taškus pelnė R. Aukštikalnis, kuris ir vėl buvo rezultatyviausias mūsų rinktinės žaidėjas. Penktadienį Lietuvos vaikinų rinktinės laukia paskutinės grupės rungtynės su bendraamžiais iš Vokietijos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)