Lietuvos regbininkai jau B grupėje susitiks su viena turnyro favoričių Rumunijos komanda. Taip pat grupėje žais Kipro ir Vengrijos ekipos.

Lietuvos rinktinės treneris iš Pietų Afrikos (PAR) Sabelo Kolanisi džiaugėsi, kad žaidėjai yra geros formos ir nekantriai laukia prasidedančių kovų.

„Mūsų pasiruošimas čempionatui yra gana geras. Žaidėjai laukia pirmo turnyro. Visi esame susikaupę ir sunkiai dirbame. Mūsų fizinė kondicija yra daug geresnė negu buvo tuomet, kai atvykau į Lietuvą. Dėl to matau daug pozityvių ženklų šiuo momentu. Šiek tiek nerimauju tik dėl to, kad neturėjome progos sudalyvauti draugiškame turnyre, kuriame būtų išryškėjusios mūsų spragos“, – sakė treneris.

Šią savaitę, prieš išvyką į Kroatiją, Lietuvos rinktinės nariai sportuoja Šiauliuose.

„Paskutinę savaitę mažiname krūvius ir daugiau dėmesio skiriame tobulindami technikos elementus, kad įgyvendintume mano sumanymus. Dirbame su išsidėstymu aikštėje bei žaidimo plano vykdymu. Jau sunkiausią darbą padarėme, todėl dabar svarbiausia, kaip sugebėsime išnaudoti tai, ką pasiruošėme“, – pridūrė S. Kolanisi.

Nors Lietuvos rinktinei keliami aukšti tikslai, pats treneris mano, kad didesnį spaudimą jaus favoritėmis laikomos ekipos – Rumunija, Belgija.

„Į turnyrą vykstame nebūdami favoritais, todėl didelio spaudimo nejausime. Turime susikoncentruoti ties tikslais, kuriuos išsikėlėme sau. Spaudimą jaus kitos komandos, kurios negali pralaimėti“, – teigė S. Kolanisi.

Jaunas ir perspektyvus treneris iš PAR pabrėžė, kad visus varžovus vertina vienodai. Norint kovoti dėl aukščiausių vietų, reikės atiduoti visas jėgas kiekviename susitikime.

„Mes nusprendėme, kad turime kiekvienose rungtynėse žaisti tarsi finale. Nenorime per daug susikoncentruoti į varžovų žaidimą, svarbiausia yra parodyti geriausią žaidimą, kokį galime. Apie pirmus varžovus daug informacijos neturiu, bet žinau, kad mes turime tokią komandą, prieš kurią žaisti bus nelengva bet kuriam priešininkui“, – aiškino Lietuvos rinktinės treneris.

Norėdama kovoti dėl vienintelio kelialapio į elitinį „Grand Prix“ divizioną, Lietuvos rinktinė Kroatijoje privalo būti tarp stipriausių ekipų, nes „Trophy“ turnyrą sudaro tik du etapai, todėl užėmus žemą vietą, antrojo etapo pozicijos pasigerinimui gali neužtekti.

Antras ir lemiamas „Trophy“ turnyro etapas vyks birželio 30-liepos 1 dienomis Šiaulių savivaldybės stadione. Šiose varžybose kovojama ne tik kelialapio į elitinį „Grand Prix“ divizioną, bet ir dėl galimybės dalyvauti olimpiniame atrankos turnyre.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)