Turnyras vyko dviejų minusų sistema. Pirmą susitikimą pralaimėję žaidėjai, patekę į „pralaimėtojų“ lentelės pusę, tęsė kovas ir iš turnyro pasitraukė tik pralaimėję du susitikimus.

Čempionatui dar neprasidėjus, daugelis prognozavo Mindaugo Maisiejaus pergalę. Patyręs sportininkas iš Vilniaus, kurio sąskaitoje ne vienas laimėjimas, atkrintamą turnyro etapą įveikė be klaidų. Užtikrintai įveikęs tris priešininkus, ketvirtfinalio susitikime su Virginijumi Mickumi M. Maisiejus netikėtai suklydo. Pasipriešinti snukerio pasaulyje dar mažai žinomam V. Mickui varžovas taip ir nesugebėjo. Susitikimas baigėsi rezultatu 2:0 V. Mickaus naudai.

Snukerio senbuvis Laimonas Aldonis ketvirtfinalį pasiekė be didesnių klaidų. Tris priešininkus nusiuntęs į „pralaimėtojų“ lentelės pusę, ketvirtfinalyje jis susitiko su Rytu Staniukynu. Skirtingai nei priešininko, R. Staniukyno kelionė link ketvirtfinalio nebuvo tokia trumpa. Pralaimėjęs Dimai Šišovui ir sugrįžęs į žaidimą iš minusų lentelės pusės, kovą su L. Aldoniu rezultatu 2:1 laimėjo R. Staniukynas.

Darius Bublys į ketvirtfinalį pateko minuso susitikime įveikęs Kęstutį Mačinską. Tuo tarpu ketvirtfinalio priešininkas Andrejus Maksimovas, be pralaimėjimų sužaidęs atkrintamąme etape, užtikrintai žaidė ir šiame. Dominuojančią poziciją nuo pat susitikimo pradžios užėmęs A. Maksimovas privertė kolegą pasukti galvą. Jau po keleto susitikimo minučių galima buvo pastebėti aiškų žaidėjo dominavimą. Kad ir kaip šaltai į situaciją žvelgė D. Bublys, išsiveržti į priekį jam taip ir nepavyko. D. Bublys šį susitikimą pralaimėjo rezultatu 0:2.

D. Šišovo ir Egidijaus Dudėno susitikime įtampos taip pat pasigesta. Minuso kovos dėka į ketvirtfinalį patekęs E. Dudėnas susitikime su be pralaimėjimų sužaidusiu D. Šišovu taip ir nepademonstravo viso savo potencialo ir nusileidęs pirmame freime, antrame pasipriešinti taip pat nesugebėjo. Rezultatu 2:0 į pusfinalį pateko D. Šišovas.

Kaip ir galima buvo tikėtis, pusfinalyje susitikę stiprūs snukerio žaidėjai nepaliko žiūrovų be įtampos. Beveik koja kojon žingsniavę D. Šišovas ir A. Maksimovas pusfinalyje viens kitam nenusileido. Patyrę sportininkai pusfinalio kovą baigė rezultatu 2:3. A. Maksimovas lemiamąjį freimą sužaidė tiesiog geriau.

Kitas pusfinalio susitikimas tarp R. Staniukyno ir V. Mickaus baigėsi antrojo pergale 3:1.

Finalo susitikimas intrigavo nuo pat pradžių. Snukerio pasaulyje dar gerai nežinoma V. Mickaus pavardė neleido numatyti finalo eigos. Iš vienos pusės, gerai žinomas, snukerio reitingo lentelėje aukštas pozicijas užimantis A. Maksimovas, iš kitos – gerai nežinomas, bet užtikrintą žaidimo techniką demonstruojantis V. Mickus. Kaip ir galima buvo tikėtis, tarp žaidėjų užsimezgė nuožmi kova. Viso susitikimo metu priešininkai lipo vienas kitam ant kulnų. Nepaisant apylygių šansų, lemiamas freimas baigėsi rezultatu 3:2 A. Maksimovo naudai. Žaidėjui atiteko ne tik čempiono vardas, bet ir galimybė atstovauti Lietuvai Europos „Masters“ snukerio čempionate.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)