Čempionato Maskvoje uždanga nuleista sekmadienį, o mūsų rinktinė pasirodymą baigė šeštadienio vakarą. Čempionato debiutantė Airinė Palšytė galutinėje šuolių į aukštį rikiuotėje užėmė dvyliktą vietą.

Geriausiai iš lietuvių Maskvoje varžėsi disko metikė Zinaida Sendriūtė, ji užėmė 9 vietą. 12 vietą čempionate užėmė maratonininkė Diana Lobačevskė. Jos užimta vieta yra aukščiausia, kurią pasaulio čempionatuose yra užėmusios mūsų maratonininkės. Tarp europiečių bėgikių jos rezultatas buvo penktas.

Lietuvos maratono komanda (D. Lobačevskė, Živilė Balčiūnaitė ir Remalda Kergytė) užėmė trečią vietą.

Geresnio pasirodymo Maskvoje visi tikėjosi iš pasaulio čempionatų senbuvio ir vyriausio Lietuvos rinktinės nario 41-erių disko metiko Virgilijaus Aleknos. Šis pasaulio čempionatas geriausiam visų laikų Lietuvos lengvaatlečiui buvo jau dešimtas. Iki tol dukart laimėjęs auksą ir dukart sidabrą V .Alekna antrą kartą per savo karjerą neprasibrovė į planetos pirmenybių finalą.

Lietuvių užimtos vietos pasaulio čempionate Maskvoje:

9 – Zinaida Sendriūtė (diskas)
12 – Diana Lobačevskė (maratonas)
12 – Airinė Palšytė (šuoliai į aukštį)
16 – Virginijus Alekna (diskas)
20 – Živilė Balčiūnaitė (maratonas)
20 – Brigita Virbalytė (20 km sportinis ėjimas)
21 – Kristina Saltanovič (20 km sportinis ėjimas)
23 – Agnė Šerkšnienė (400 m bėgimas)
25 – Marius Žiūkas (20 km sportinis ėjimas)
28 – Lina Grinčikaitė (100 m bėgimas)
30 – Remalda Kergytė (maratonas)
30 – Eglė Balčiūnaitė (800 m bėgimas)
38 – Tadas Šuškevičius (50 km sportinis ėjimas)
41 – Neringa Aidietytė (20 km sportinis ėjimas)

Beje, medalių lenktynėse Maskvoje triumfavo šeimininkė Rusija. Jos lengvaatlečiai iškovojo 7 aukso, 4 sidabro ir 6 bronzos medalius (viso 17).

Antrą vietą užėmė JAV (6, 13, 6), trečią – Jamaikos (6, 2, 1) lengvaatlečiai. Iš Baltijos šalių medalį laimėjo vienintelė Estija – 1 bronza, - teigia dienraštis „Lietuvos žinios“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)