„Energija“: medalių dar neturime

Per reguliaraus sezono rungtynes po beveik 12 įvarčių per rungtynes pelniusi Elektrėnų komanda dar gerokai prieš finalą vienbalsiai buvo keliama į pirmą vietą, tačiau patys „energetikai“ atsargesni.

„Galbūt komandoje ir galima jausti nuotaikų, kad pirma vieta jau beveik kišenėje, tačiau kaip komandos vadovas aš taip nemąstau. Turime susikaupę baigti šį sezoną, kuriame vadinami favoritais, tačiau tai dar teks įrodyti dviejose rungtynėse“, - sakė „Energijos“ komandos vadovas ir vienas pagrindinių gynybos ramsčių Rolandas Aliukonis.

Baigusi kovas Baltarusijos aukščiausios lygos pirmenybėse, Lietuvos čempionate po pusantro mėnesio pauzės „Energija“ per 8 dienas sužaidė penkerias rungtynes ir tai klubui buvo geriausias pasiruošimas.

„Ypatingai finalams nesiruošėme, rungtynės buvo geriausia priemonė palaikyti ritmą. Komanda pasiruoši ir pajėgi laimėti čempionatą“, - patikino R. Aliukonis.

Favoritai nenuvertina varžovų, tačiau tiki savo jėgomis. Prieš savaitę Vilniuje čempionato lyderė net 0:3 atsiliko nuo vietos „Hockey Punks“, tačiau pergalingai baigė rungtynes.

„Nenorėčiau išskirti nė vienos komandos. Gal kauniečiai sezone buvo keik silpnesni už kitas komandas, o tiek „Rokiškis“, tiek „Hockey Punks“ yra įdomios, savito braižo ekipos. Minėta kova su „pankais“, kai atsilikome 0:3, sukėlė jaudulio komandoje, tačiau vis tiek visi jautėme, jog susitvarkysime ir reikiami įvarčiai kris. Taip ir buvo, susikaupėme ir parodėme savo jėgą“, - prisiminė R. Aliukonis.

„Energijoje“ šį sezoną labai lengva išskirti lyderius. Tiksliau vieną. Finalo ketverto varžybose specialiu leidimu komandos puolėjui Dovydui Kulevičiui leista žaisti auksiniu šalmu. Remiantis pasauline praktika, šio čempionato puolimo lyderis bus aiškiai matomas ant ledo. Ir ne tik dėl šalmo. Reguliaraus sezono metu per 24 rungtynes jis pelnė 34 įvarčius, atliko 74 rezultatyvius perdavimus ir iš viso surinko 108 rezultatyvumo taškus (po 4,5 taško per rungtynes). D. Kulevičius gerokai kilstelėjo į viršų rekordų kartelę.

Net ir antroje vietoje esančio Ugniaus Čižo statistiką (35+53) galima vadinti kosmine, kuri papuoštų bet kurio kito šalies klubo statistiką. Vien tik pirmas puolimo trejetas per 24 rungtynes surinko 259 rezultatyvumo taškus.

Net keturi gynėjai per rungtynes rinkdavo po daugiau nei vieną rezultatyvumo tašką - neturėjo ką veikt prie savų vartų ir mušė įvarčius prie svetimų.

Tad pusfinalyje, kuris kaip ir finalas, bus žaidžiamas Elektrėnuose, Kauno „Baltų ainiams“ bus sudėtinga.

„Baltų ainiai“: esame realistai ir „Energijai“ neįkasime

Finalo ketverte praėjusių metų sidabro medalininkai „Baltų ainiai“ stebuklų nesitiki,

„Esame realistai. Viso sezono metu matėme, ką galime mes ir mūsų varžovai, tad mesti visas jėgas prieš „Energiją“ būtų kvaila. Komandą kamavo traumos, tik ketvirtadienį į rikiuotę grįžo vienas lyderių Remigijus Guoga, vis dar traumuotas Dovydas Žiukas, tad norime kautis dėl trečios vietos“, - hockey.lt sakė „Baltų ainių“ trenerė Ramunė Maleckienė.

Kauniečiai sezoną žaidė banguotai ir tik pačioje pabaigoje sukaupę jėgas surengė spurtą ir pateko į finalo ketvertą.

Vartuose turintys patikimą Luką Jakšį, puolime „Baltų ainiai“ dažniausiai remiasi po traumos grįžtančiu R. Guoga, geriausią vidurkį komandoje turinčiu Mariumi Černiausku (9 įvarčiai, 11 rezultatyvių perdavimų per 16 rungtynių – vidutiniškai po 1,25 taško per rungtynes), bei daugiausiai taškų surinkusiais Dovydu Streckiu (9+18) ir Erminu Gutausku (9+18). Gynėjų grandyje rezultatyviai žaidžia Jevgenijus Čiugajus (6+10) ir Tomas Fediakinas (3+8).

Lietuvos ledo ritulio čempionato pirmas pusfinalis.

Šeštadienis, Kovo 26 d., Elektrėnų ledo rūmai, 16.00 val.

Elektrėnų „Energija“ - Kauno „Baltų ainiai“.

„Hockey Punks“ galvoja tik apie artimiausias rungtynes

Finalo ketverto debiutantai Vilniaus „Hockey Punks“ ledo ritulininkai pagaliau pasiekė tikslą ir kovos dėl pirmų apdovanojimų šalies čempionate. Klubas pernai liko šalia atkrintamų varžybų, tačiau kryptingai siekę tikslo vilniečiai šiemet užtikrintai laimėjo bilietą į finalo ketvertą, užėmę antrą vietą reguliariame sezone.

Dėl jos aršiausiai kautasi su „Rokiškiu“, su kuriuo ir teka suremti lazdas pusfinalyje.

„Važiuojame į varžybas, kur galima laimėti medalius. Apie finalą negalvojame, norime laimėti artimiausias rungtynes. Kol neįveikėme pusfinalio, jokios kitos rungtynės mums neegzistuoja. Komandoje visi sveiki ir puikios nuotaikos“, - sakė „Hockey Punks“ žaidžiantis treneris Šarūnas Kuliešius.

Pusfinalio kovoje su „Rokiškiu“ turėtų būti karšta, kadangi abiejų klubų keturios tarpusavio kovos baigėsi rezultatu 2:2, trejos rungtynės baigėsi vieno įvarčio skirtumu, o vienerios - dviejų.

„Jei ir dėliojame planą rungtynėms su „Rokiškiu“, tikrai nesakysiu. Visi supranta ledo ritulį, ruošiasi ir žino vieni kitų silpnas vietas. Tad visi spausime, kur yra silpnos vietos, tiek mes, tiek varžovai“, - šypsodamasis sakė Š. Kuliešius.

Vilniaus klubas finaluose neturės savo lyderio, buvusios NHL žvaigždės Dariaus Kasparaičio, kuris planavo žaisti finaluose, tačiau negalėjo ištrūkti dėl darbų.

D. Kasparaitis sužaidė trejas rungtynes juodai baltais klubo marškinėliais, tačiau per jas spėjo tapti lyderiu, pelnydamas 2 įvarčius ir atlikęs net 9 rezultatyvius perdavimus. Jis rinko vidutiniškai po 3,67 taško per rungtynes.

Žaidžiantis treneris Š. Kuliešius bus ne tik idėjų variklis, tačiau turės ir ginti vieno rezultatyviausių klubo žaidėjų vardą, iki šiol surinkęs 11 įvarčių ir atlikęs 23 rezultatyvius perdavimus. Už jį rezultatyvesnis komandoje tik Karolis Šlikas (16+18).

Puolime spindi ir japonas Naoki Kaneko, per 15 rungtynių surinkęs puikią statistiką (13+14).

„Pankai“ bus nenuspėjami puolime, nes mušti tikrai yra kam. Šarūnas Suchomlinas (13+19), Algimantas Visockas (15+9) ir Martynas Šlikas (10+7) kels didelį pavojų varžovų vartams.

Iš Suomijos specialiai finalo ketvertui atskrenda puolėjas Niko Parviainenas (6+11).

Net ir gynybos bokštas, Lietuvos rinktinės kapitonas Mindaugas Kieras (10+19) žino, kaip mušti įvarčius ir kurti pavojingas situacijas.

„Nuotaikos kovinės, džiaugiamės žaisdami finaluose ir labai laukiame rungtynių šeštadienį“, - komandos nuotaikas perdavė Š. Kuliešius.

„Rokiškis": tikimės pakartoti dviejų metų senumo rezultatą

Finalo ketverte po metų pertraukos vėl žais Rokiškio „Rokiškis“. Praėjusiame sezone tik šeštoje pozicijoje finišavęs Rokiškio klubas, prieš dvejus metus žaidė finalo ketverte ir, nusileidęs Kaliningrado „Delovaja Rus“ (Rusija) komandai, tapo geriausia Lietuvos ekipa čempionate.

„Rokiškis“ pasiruošęs finale žaisti ir šį sezoną, tačiau tapti geriausia Lietuvos komanda beveik neįmanoma, mat čempionate karaliavusi „Energija“ varžovus triuškino įspūdingais rezultatais.

„Laukiame pusfinalio su Vilniaus „Hockey Punks“ komanda ir tikimės sėkmės. Reguliariame sezone pasidalinome po dvi pergales, trejos rungtynės baigėsi vos vieno įvarčio persvara ir tik vienerios - dviejų. Tad lengva nebus, vieni kitus gerai pažįstame, tačiau žinome, kaip reikia įvekti varžovus“, - kalbėjo „Rokiškio“ komandos vadovas Ramūnas Baltrūnas.

Rokiškėnai vis dar treniruojasi ant miestelyje esančio dirbtinio ledo, tačiau dienomis aukščiau kylanti saulutė kaitiną ledą ir jis netruktus bus ištirpdytas. Ketvirtadienį komanda ruošiasi vykti į Elektrėnus ir treniruotis čia esančioje ledo arenoje, kurioje ir vyks finalo ketvertas.

„Norime priprasti prie ledo Elektrėnuose, nes mūsų ledas kitoks. Komandoje visi žaidėjai sveiki ir pasiruošę, tad tikimės pergalės pusfinalyje. Esame rimtai nusiteikę kovai“, - sakė R.Baltrūnas.

Vilniečiai labiausiai saugotis turėtų „Rokiškio“ klubo puolimo ketveriukės Sauliaus Limonto (24 įvarčiai ir 28 rezultatyvūs perdavimai), Simo Sakaičio (27+20), Dominyko Deksnio (17+13) ir Kasparo Falko (10+1).

Gynybos grandyje gerai ritulius skirsto Vasilijus Fedotovas, kuris per devynerias rungtynes pelnė 3 įvarčius ir atliko 8 rezultatyvius perdavimus, Benas Šilinskas (7+12) ir Šarūnas Citavičius (1+13).

Lietuvos ledo ritulio čempionato pirmas pusfinalis.

Kovo 26, šeštadienis, 19.00 val. Elektrėnų ledo rūmai

Vilniaus „Hockey Punks“ ir Rokiškio „Rokiškis“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)