Nuo kito sezono Lietuvos ledo ritulio pasaulyje atsiras naujas reikalavimas pritaikytas klubų ir mokyklų struktūroms – tęsdama savo kryptį ir siekdama užtikrinti meistriškumo kėlimą bei sąžiningą konkurenciją, nuo kito sezono asociacija „Hockey Lietuva“ draus savo organizuojamuose čempionatuose dalyvauti biudžetiniams klubams ir mokykloms.

„Vadovaujantis ledo ritulio vystymo Lietuvoje 2018-2022 m. strateginiu planu nutarta, kad nuo 2020-2021m. ledo ritulio sezono biudžetiniai klubai ir mokyklos neteks teisės dalyvauti visuose asociacijos „Hockey Lietuva“ organizuojamuose Lietuvos ledo ritulio čempionatuose ir turnyruose.

„Hockey Lietuva“ organizuojamuose Lietuvos ledo ritulio čempionatuose ir turnyruose galės dalyvauti privatūs juridiniai asmenys arba juridiniai asmenys, kuriuose savivaldybių ar valstybės dalis bus mažesnė nei 50 proc.“, – skelbiama tarybos nutarime.

Dar nuo 2012 metų šiuo keliu ėjusi asociacija džiaugiasi, jog pastaraisiais metais gerokai išaugo privačių ledo ritulio mokyklų skaičius, padaugėjo ledo ritulį lankančių vaikų skaičius, o atsiradusi konkurencija skatina sudaryti geresnes sąlygas ir taip išauginti aukštesnio lygio sportininkus.

Asociacija „Hockey Lietuva“ taip pat tęsia savo tikslą į Lietuvą prisivilioti aukščiausio rango turnyrus ir artimiausiu metu bandys iškovoti rengti teisę net keturis čempionatus. Jau šią gegužę tarptautinės ledo ritulio federacijos (IIHF) posėdyje asociacija „Hockey Lietuva“ teiks paraiškas surengti du čempionatus – šių metų gruodį vyksiantį moterų čempionato III diviziono turnyrą bei kitų metų pavasarį laukiančias U-18 čempionato kovas. Abu šie turnyrai vyktų Elektrėnuose.

Tuo tarpu po metų bus pretenduojama surengti dar du čempionatus – 2021 metų gruodį laukiančias U-20 pirmenybes bei 2022 metų balandį įvyksiantį vyrų čempionatą. Pirmasis turnyras numatytas surengti šiuo metu statomoje naujoje Kauno ledo arenoje, o suaugusių čempionatas ir vėl būtų rengiamas Kauno „Žalgirio“ arenoje. Sprendimą dėl šių čempionatų IIHF priims 2021 metų gegužę.

Galiausiai buvo priimti sprendimai ir dėl vasarį laukiančios olimpinės atrankos. Svarbiausiu klausimu tapo vyriausio trenerio postas – pastaruosius 1,5 metų rinktinėje šią poziciją užėmęs Danielis Lacroix dėl naujų pareigų Kanadoje nebetęs šio darbo olimpinės atrankos metu.

Nepaisant vyriausiojo trenerio netekties, nuspręsta laikytis tęstinumo ir vyriausiojo trenerio poziciją Slovėnijoje pasiūlyti praėjusį sezoną rinktinės asistento pareigas užėmusiam Ronui Pasco. 47-erių metų kanadietis, kuris šį sezoną dirba aukščiausioje Vokietijos lygoje, savo atsakymą turėtų pateikti artimiausiu metu.

Taip pat patvirtintas ir rinktinės kandidatų sąrašas Olimpiniam atrankos turnyrui. Tikimasi, kad rinktinei galės padėti visi geriausi jos žaidėjai, neskaičiuojant JAV rungtyniaujančių ledo ritulininkų.

Kandidatų sąrašas prieš olimpinę atranką

Lietuvos ledo ritulio rinktinės kandidatų sąrašas
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)