Elektrėnuose pirmose kontrolinėse rungtynėse lietuviai 6:3 nugalėjo Estijos rinktinę ir iškovojo pirmą pergalę pasiruošimo cikle. Iki išvykimo į Kazachstaną rinktinė Elektrėnuose sužais dar tris mačus.

Pirmose kontrolinėse rungtynėse progą debiutuoti vilkint nacionalinės rinktinės marškinėlius gavo ketvirtajame puolimo trejete su Danieliumi Nomanovu žaidę Dominykas Bogdziulis ir Patrikas Misiukas. Pirmąjį puolimo trejetą su Arnoldu Bosu sudarė Emilijus Krakauskas ir Mauras Baltrukonis, o kituose penketukuose puolime išvydome vienas kitą puikiai pažįstančius žaidėjus. Antrasis puolimo trejetas buvo toks pats kaip ir pasaulio čempionate Kaune (Povilas Verenis, Tadas Kumeliauskas ir Danielius Bogdziulis), o trečiajame penketuke buvo kartu Norvegijoje rungtyniaujantis trejetas (Paulius Gintautas, Ugnius Čižas ir Ilja Četvertakas).

Gynyboje pirmą duetą sudarė Edgaras Protčenko ir Nerijus Ališauskas, o antrajame duete greta Artūro Katulio buvo įsitaisęs Tomašas Krukovskis. Tuo tarpu trečiasis duetas buvo sudarytas iš debiutantų: Dominyko Motiejūno bei Arvido Domeikos, o septintuoju gynėju išbandytas Vytautas Jagelavičius.

Kelis kartus kiekybine persvara nepasinaudojusi Lietuvos rinktinė pirmojo kėlinio pabaigoje įsiveržė į priekį, kai pasižymėjo Tadas Kumeliauskas (15:36, rez. perd. Danielius Bogdziulis, Nerijus Ališauskas), bet netrukus savo atsaką turėjo ir estai, nepraėjus nė minutei išlyginę rezultatą po Marko Viitaneno smūgio (16:19).

Antrojo kėlinio pradžioje estų išpuolius sėkmingai atrėmė Laurynas Lubys, o T. Kumeliauskas buvo labai arti dublio, pataikydamas į vartų virpstą. Galiausiai savo žaidybinį pranašumą lietuviai pavertė įvarčiais. Paulius Gintautas (29:19, rez. perd. Ugnius Čižas ir 35:48, rez. perd. Ilja Četvertakas, Tomašas Krukovskis) du kartus nuginklavo varžovų vartininką ir padėjo savo rinktinei įgyti apčiuopiamą pranašumą. Kėlinį apkartino tik nemaloni situacija, kai ritulys pataikė į Arvido Domeikos veidą.

Itin rezultatyvus buvo trečiasis kėlinys. Jo pradžioje Ugnius Čižas pasižymėjo mažumoje (42:59), o netrukus savo antrąjį įvartį pridėjo ir T. Kumeliauskas (44:30, rez. perd. Povilas Verenis).

Įsismaginę lietuviai įpusėjus kėliniui pelnė ir šeštąjį įvartį, iš toli galingu metimu pasižymėjus Arnoldui Bosui (50:54, rez. perd. N. Ališauskas, U. Čižas), bet mačo pabaigoje estams pavyko pagrąžinti mačo rezultatą. Dukart tiksliai smūgiavę varžovai galiausiai buvo priversti pripažinti lietuvių pranašumą trijų įvarčių skirtumu. Estijos rinktinėje pasižymėjo Artemi Aleksandrovas (51:42) ir Robertas Rooba (57:51, rez. perd. Mortenas Jurgensas)

Lietuvos rinktinės vartus visą mačą gynė Laurynas Lubys atrėmęs 26 iš 29 varžovų metimų į jo vartus.

Primename, kad ketvirtadienį šios komandos 12:40 val. stos į atsakomąsias rungtynes.

Šiame susitikime Lietuvos rinktinė į dvikovą stojo tokios sudėties:

Emilijus Krakauskas – Mauras Baltrukonis – Arnoldas Bosas;
Edgaras Protčenka – Nerijus Ališauskas.

Povilas Verenis – Tadas Kumeliauskas – Danielius Bogdziulis;
Tomašas Krukovskis – Artūras Katulis.

Paulius Gintautas – Ugnius Čižas – Ilja Četvertakas;
Dominykas Motiejūnas – Arvidas Domeika.

Dominykas Bogdziulis – Danielius Nomanovas – Patrikas Misiukas;
Vytautas Jagelavičius.

Laurynas Lubys – Elvinas Karla.