Tikslai išlieka kuklūs

Trečio pagal pajėgumą pasaulio pirmenybių diviziono varžybos „Siemens arenoje“ vyks balandžio 20-26 dienomis.

Anot B. Haake, tuo metu jau bus pasibaigę visi nacionaliniai čempionatai, kuriuose legionierių duoną kremta žaidėjai iš Lietuvos. Kovą dėl Stenlio taurės tęs tik Šiaurės Amerikos Nacionalinės ledo ritulio lygos (NHL) atkrintamųjų varžybų dalyviai.

„Šįkart turėsime gerą komandą, nes atvyks daugiau mūsų „legionierių“, pavyzdžiui, iš Kazachstano lygos. Nėra nė vieno ledo ritulininko, kuris būtų iš anksto būtų atsisakęs žaisti rinktinėje. Tuo tarpu pernai mums trūko septynių svarbių žaidėjų, su kuriais būtume galėję kovoti dėl medalių“, – kalbėjo specialistas iš Vokietijos.

Tiesa, potencialiai stipresnių sudėčių į Vilnių kitą pavasarį gali atvažiuoti ir lietuvių varžovai, todėl B. Haake kelia savo auklėtiniams tokį patį tikslą kaip ir prieš metus – neužimti paskutinės vietos grupėje ir neiškristi į žemesnį divizioną.

Lietuvos rinktinei šiemet teks konkuruoti su Kroatijos, Didžiosios Britanijos, Olandijos, Lenkijos ir Rumunijos ekipomis. Rengtis pirmenybėms lietuviai planuoja nuo balandžio pradžios.

D. Zubraus laukia, bet ruošia ir planą „B“

Ar Lietuvos rinktinė kitą pavasarį namų sienas išties gins pačios stipriausios sudėties, priklausys ir nuo Naujojo Džersio „Devils“ klubo rezultatų NHL lygoje.

Geriausio šalies ledo ritulininko Dainiaus Zubraus ekipa šiuo metu balansuoja ties patekimo į atkrintamas varžybas riba, užimdama 9 vietą Rytų konferencijoje (27 taškai per 28 rungtynes).

NHL reguliarus sezonas baigsis balandžio 13 d., todėl, jei „velniams“ antrus metus iš eilės nepavyks prasibrauti tarp 16-os stipriausių lygos komandų, D. Zubrus galės po ilgos pertraukos pasimatuoti Lietuvos nacionalinės ekipos aprangą.

„Laukiame Dainiaus, bet nestatome visko tik ant jo kortos. Pastaruoju metu „Devils“ įsivažiavo, linkime jiems sėkmės“, – situaciją komentavo B. Haake.

Pats vokietis prie Lietuvos rinktinės vairo stovės antrus metus. Pernai jo vadovaujama komanda I diviziono B grupės varžybose Ukrainoje laimėjo vieną mačą iš penkių ir užėmė priešpaskutinę penktą vietą.

DELFI paklaustas, kodėl sutiko toliau visuomeniniais pagrindais treniruoti lietuvius, 67-erių specialistas teigė Lietuvoje besijaučiantis puikiai.

„Čia esu pirmasis treneris, atvykęs iš Vakarų. Man tikrai patinka, kad mano patirtis Lietuvoje nelieka be atsako, žmonės nori tobulėti, ieško informacijos. Ne tik rinktinė, bet ir jaunimas Lietuvoje pamažu žengia į priekį“, – sakė B. Haake.

Išleis du milijonus

Pasaulio čempionato I diviziono turnyras Lietuvoje bus rengiamas antrą kartą. 2009 metais lietuviai „Siemens arenoje“ užėmė ketvirtą vietą.

Finansinio paralyžiaus sukaustytos Lietuvos ledo ritulio federacijos (LLRF) funkcijas perėmusios Nacionalinės ledo ritulio lygos vykdantysis direktorius Remigijus Valickas teigė, jog varžybų biudžetas sieks apie du milijonus litų.

Prieš ketverius metus Vilniuje vykusios pasaulio pirmenybės tapo akmeniu po LLRF kaklu, dar labiau nugramzdinusiu federaciją į skolas. Naujieji čempionato organizatoriai tikina pasimokę iš savo pirmtakų.

„Šis klausimas buvo labai skaudus federacijai, bet mes stengsimės klaidų nepakartoti. Užsitikrinome valstybės ir savivaldybės paramą, dėl kurios nuostolių išvengsime, o gal ir vieną kitą litą šalies ledo rituliui uždirbsime“, – vylėsi R. Valickas.

Vilniaus savivaldybė pažadėjo apmokėti „Siemens arenos“ nuomos kaštus – apie 620 tūkst. litų. Dvigubai didesnės sumos organizatoriai prašo iš Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD).

R. Valickas tvirtino neabejojantis, kad pinigai nebus išmesti į balą, kadangi prieš ketverius metus per lietuvių rungtynes žiūrovai užpildydavo daugiau nei pusę vietų arenos tribūnose. Tikimasi sulaukti ir nemažo būrio aistruolių iš užsienio.

„Planuojame parduoti 30-35 tūkst. bilietų. Jau žinome, kad į Vilnių atvažiuos Didžiosios Britanijos ir Lenkijos sirgaliai, taip pat susirašinėjame su kitų šalių aistruoliais. Jų iš viso gali atvykti per tūkstantį“, – skaičiavo R. Valickas.

Ledas „Siemens arenoje“ bus pradėtas lieti likus trims dienoms iki čempionato pradžios, todėl salėje neįprastai šalta iš viso bus maždaug 10 dienų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)