Aktyviai rungtynes pradėję „Energijos – Geležinio Vilko“ atstovai jau antrąją susitikimo minutę pelnė įvartį. Po tikslaus Rojaus Plepio perdavimo ritulį į vartus pasiuntė Karolis Fedorovičius (01:56, rez. perd. R. Plepys).

Sėkmingą startą elektrėniškiai įtvirtino po pirmosios oponentų pražangos, kai Donatas Kumeliauskas žemu, bet galingu metimu surado tarpą Simo Baltrūno ginamų vartų artimajame kampe ir padvigubino komandos persvarą (06:10, rez. perd. Edgaras Rybakovas).

„Pankai“ skirtumą sušvelnino realizavę kiekybinę persvarą – pasižymėjo Mauras Baltrukonis (16:59, rez. perd. Jaunius Jasinevičius, Povilas Verenis).

Antrame kėlinyje netoli vartų ritulį perėmęs Martynas Šlikas metimu atbula ranka išlygino rezultatą (22:27).

Įpusėjus rungtynėms svečiai susigrąžino persvarą, kai tikslų metimą atliko „Energijos – Geležinio Vilko“ senbuvis Karolis Kubilius (33:07, rez. perd. Dino Mukovozas).

Bet į greitą ataką išvestas Aliaksejus Kuveka įspūdingai susitvarkė su M. Petiuliu ir po gražaus klaidinamo judesio vėl atkūrė lygybę (52:48, rez. perd. P. Verenis, Laisvydas Kudrevičius).

Pagrindiniam rungtynių laikui artėjant prie pabaigos itin nesėkmingai savojo zonoje sužaidę „Hockey Punks“ atstovai patys suteikė oponentams progą laimėti rungtynes. Varžovų dovanėlę gavę „Energijos – Geležinio Vilko“ atstovai jos neišvaistė: Edgaras Rybakovas surado Dmitrijų Rabchuką, kuris technišku metimu nuginklavo šeimininkų vartininką (55:32, rez. perd. E. Rybakovas).

Po rungtynių „Energijos – Geležinio Vilko“ vyriausias treneris Dovydas Kulevičius pasidžiaugė komandos žaidimu ir atskleidė, jog buvo specialiai ruošiamasi šios dienos varžovams.

„Noriu pasveikinti komandą su puikia pergale, manau, kad buvo tikrai geros rungtynės. Mes varžovus studijavome, buvo galimybė pamatyti ir šiek tiek jų treniruotės, tai turbūt irgi prisidėjo prie triumfo. Vyrai tikrai kovėsi nuo pirmos minutės iki pat galo. Žinoma, klaidų pasitaiko ir mes jų padarėme, ir jie suklydo – buvo tikrai smagios rungtynės“, – sakė Lietuvos čempionato lyderių strategas.

Pirmąjį pralaimėjimą patyrusios „Hockey Punks“ komandos vyriausiasis treneris Mindaugas Kieras po rungtynių apgailestavo, jog jo komandai nepavyko parodyti geriausio savojo žaidimo.

„Pralaimėjome, nes sutikome gerą varžovą. Mano manymu, jie rungtynes pradėjo geriau, todėl mes turėjome visas rungtynes juos vytis. Turėjome šansą, paskutiniame kėlinyje išlyginome rezultatą, bet klysta visi. Mes savo viduje jaučiame, jog rungtynėse nebuvome visiškai atsidavę. Manau, kad tai yra psichologiniai dalykai, o ne fizika ar technika. Galbūt šiandien jie norėjo labiau nei mes“, – dėstė M. Kieras.

Kitą savaitgalį „Hockey Punks“ kausis Baltijos ledo ritulio lygos turnyre, prieš kurį vilniečiai žada stiprintis ir siekti vietos finaliniame ketverte.

„Baltijos lygai stiprinsime savo gretas keliais žaidėjais. Keli jų prisijungs iš kitų komandų, taip pat laukiame ir sugrįžtančių iš darbų, tad stengsimės būti patys stipriausi. Šiandien dėl nugaros skausmų negalėjo žaisti Aivaras Bendžius, bet mes tikimės, jog iki Baltijos lygos viskas susitvarkys. Treniruojamės toliau ir tikimės, jog Baltijos lygos etapui būsime patys stipriausi. Tikslas turnyre – žengti į kitą etapą“, – pažymėjo M. Kieras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)