Kitą sezoną pirmenybėse ir toliau dalyvaus dvi stipriausios praėjusio sezono komandos – „Kaunas Hockey“ ir Vilniaus „Hockey Punks“, kurios praėjusių metų reguliariajame sezone atitinkamai užėmė pirmąją ir antrąją vietas.

Tuo metu trečioje vietoje likęs „Geležinis Vilkas“ jungiasi su po metų pertraukos į Lietuvos čempionatą grįžtančia Elektrėnų „Energija“ bei pirmenybėse varžysis po šios komandos vėliava.

Praėjusį sezoną pirmenybėse debiutavusi jungtinė „Baltų Ainių-HC Klaipėdos“ ekipa šią vasarą išgyveno pokyčius, tačiau Kaunas ir toliau čempionate turės dvi komandas. Išsiskyrę su klaipėdiečiais bei įkūrę naują darinį kauniečiai į pirmenybes kils „Baltų Ainių“ vardu.

Iš Lietuvos čempionato nedingsta ir uostamiesčio atstovai, kurie jungiasi prie naujai įkurtos Elektrėnų komandos. Jungtinė Klaipėdos ir Elektrėnų ekipa pirmenybėse startuos „Energija Hockey-HC Klaipėda“ pavadinimu.

Planuojama, kad 2020-2021 m. Lietuvos ledo ritulio čempionate penkios jos dalyvės varžysis penkių ratų sistema, o komandos iš viso sužais po dvidešimt reguliaraus sezono rungtynių.

Čempionatas turėtų startuoti rugsėjo pabaigoje, o vasario 28-ąją turėtų baigtis reguliarusis sezonas, po kurio keturios stipriausios ekipos pratęs kovas atkrintamosiose varžybose, kai penktoje vietoje likęs klubas jau baigs savo pasirodymą Lietuvos čempionate.

Kovo mėnesį prasidėsiančiose atkrintamosiose varžybose komandos pusfinaliuose iki trijų pergalių kausis dėl dviejų vietų finale, kuriame ledo ritulininkai taip pat varžysis serijoje iki trijų pergalių. 2020-2021 m. Lietuvos čempionato nugalėtojai turėtų būti karūnuoti iki 2021 m. balandžio 5 dienos.