Įvairių lankų ir amžiaus grupių varžybose dėl medalių iš viso kovojo 148 sportininkai.

Svarbiausiose - olimpinių lankų (31 dalyvis) - varžybose Lietuvos čempionų titulus pelnė 15-metė Kristina Abramaitytė ir Ramūnas Kašėta.

K. Abramaitytė finale 6:5 nugalėjo Julianą Semionovą, o mažajame finale Brigita Nemiraitė 6:0 įveikė Gerdą Pociūnaitę.

Vyrų lemiamoje dvikovoje R. Kašėta 6:2 palaužė Igno Morkeliūno pasipriešinimą, o trečia vieta atiteko Vidmantui Vaičekauskiui, 6:0 nugalėjusiam 17-metį Aurimą Alesių.

Įdomu, kad atrankos etape iš šio ketverto aukštą poziciją užėmė tik I. Morkeliūnas (3 vieta). V. Vaičekauskis buvo 7-as, R. Kašėta - 9-as, o A. Alesius - 12-as. Atrankos etapo laimėtojas Modestas Šliauteris jau aštuntfinalyje 0:6 pralaimėjo Aidui Jurgaičiui (16 vieta), o antras buvęs Vladas Šigauskas ketvirtfinalyje turėjo pripažinti V. Vaičekauskio pranašumą rezultatu 2:6.

Skriemulinių lankų varžybose (21 dalyvis) geriausiai sekėsi Ingai Kizeliauskaitei ir V. Šigauskui. Moterų varžybų finale I. Kizeliauskaitė 143:140 įveikė Beatą Guobužaitę, o V. Šigauskas 147:138 - Ugnių Timinską. Trečiomis vietomis šiose varžybose turėjo tenkintis Asta Grigaravičienė (139:136 nugalėjo Margaritą Butiakovą) ir Remigijus Bileišis (144:12 įveikė Algirdą Strazdą).

Paprastųjų lankų varžybose (33 dalyviai) čempione tapusi M. Butiakova aplenkė Rasą Čivilienę ir Vitaliją Zeleniūtę, o tarp vyrų geriausiai sekėsi A. Jurgaičiui, ant prizininkų pakylos už nugaros palikusiam Liną Široną ir Mindaugą Junevičių.

Ilgųjų ir istorinių lankų kategorijoje (16 dalyvių) čempionų titulai atiteko Aidai Grigienei ir Vytui Karpavičiui. Sidabru džiaugėsi Gintarė Maurutytė ir Žydrūnas Večkys, o bronza - Meda Večkytė ir Audrius Dumčius.

Dar 47 dalyviai išbandė jėgas jaunučių, jaunių, jaunimo ir senjorų varžybose. Jose čempionų titulus pelnė Skirmantas Petronis (olimpiniai lankai, jaunučiai), Jolanta Dunovska (olimpiniai lankai, jaunės), Rokas Gelžinis (olimpiniai lankai, jauniai), Saulė Rimkevičiūtė (olimpiniai lankai, jaunimas), A. Alesius (olimpiniai lankai, jaunimas), V. Vaičekauskis (olimpiniai lankai, senjorai), B. Guobužaitė (skriemuliniai lankai, jaunės; 554 taškai - Lietuvos rekordas), Valerijus Denisovas (skriemuliniai lankai, senjorai), Elzė Večkytė (paprasti lankai, jaunutės), Nedas Tumasonis (paparasti lankai, jaunučiai), M. Večkytė (paprasti lankai, jaunės), Linas Šironas (paprasti lankai, jaunimas) ir Arvydas Banys (paprasti lankai, senjorai).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)