Mažajame finale vilnietis Gytenis Janušas įveikė Vilniaus „Sietyno“ sporto mokyklos auklėtinę Gerdą Pociūnaitę.

Olimpinių lankų jaunimo grupėje nugalėtojas paaiškėjo tik po papildomo šūvio. Kauniečio Jono Skačkausko strėlė įsmigo vos pora milimetrų arčiau taikinio centro ir atnešė jam pergalę prieš vilnietį Adamą Kovalvskį. Bronzą iškovojo latvis Karlis Akotas Gribulis, nugalėjęs kaunietį Aidą Liaudanską.

Jaunių grupėje užtikrintą pergalę iškovojo perspektyvus lankininkas iš Vilniaus Mantas Linka. Sidabras su Karoliu Semaška iškeliavo į Kauną, o bronzos medaliu pasipuošė vilnietė Juliana Semionova, nugalėjusi Deividą Palubinską.

Vėliau šaudykloje susirinko skriemulinių lankų atstovai. Vyrų grupėje tradiciškai triumfavo kaunietis Vladas Šigauskas, finale įveikęs Joną Ivancevičių. Kova dėl bronzos medalio pasibaigė Valerijaus Denisovo pergale prieš Vilnių Švedą.

Moterų grupėje puikiai kvalifikacijoje pasirodžiusi kaunietė Jelena Babinina, finale turėjo pripažinti Julijos Oleksejenko iš Latvijos pranašumą ir tenkintis sidabro medaliu. Varžybose taip pat gerą sportinę formą demonstravo Utenos lankininkų klubo atstovė Asta Grigaravičienė, kuri nugalėjo Latvijos lenkininkę Jeleną Oleksejenko ir džiaugėsi bronzos medaliu.

Turnyre taip pat varžėsi ir tradiciniais ir paprastaisiais lankais šaudantys sportininkai. Mažajame finale Arnoldas Jurgaitis įrodė savo pranašumą prieš Vilmantą Augutį, o kovoje dėl geriausio šaulio vardo šį kartą varžovams vilčių nepaliko Nerijus Švedas, užtikrintai nugalėjęs kvalifikacijoje stipriausiai pasirodžiusį Mindaugą Junevičių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją