Lietuvai šiame renginyje atstovavo komandinės estafetės „Red Bull 211“ laimėtojai „Lietuvos irklavimo maratono klubas“. Tai – Arūnas Dubauskas, Andrejus Jemeljanenko, Dainius Mačiulis ir Mantas Gritėnas, kurie paeiliui irklavo, mynė dviratį ir bėgo – ir darė tai geriau už kitus Kuršių nerijoje vykusių varžybų dalyvius.

Nors Vokietijoje visas šias veiklas pakeitė bėgimas į kalną, tai nesumažino tautiečių entuziazmo. „Lietuvos irklavimo maratono klubas“ dalyvavo „Red Bull 400“ komandinėje estafetės kategorijoje, kuomet kiekvienas komandos narys bėga po šimtą metrų.

„Komanda į renginį atkeliavo nusiteikusi optimistiškai. Atvykus į starto vietą ir išbandžius trasą, beliko susidėlioti eiliškumą. Nusprendėme, kad startuos Andrejus, jį seks Dainius, trečiasis bus Mantas, o finišą pasieksiu aš. Būtent tas geras nusiteikimas padėjo gerai startuoti ir pasiekti tikslą“, – pasakojo klubo kapitonas Arūnas.

Panašu, kad jis nutylėjo apie rimtą komandos fizinį pasirengimą. „Red Bull 400“ yra vienas ekstremaliausių pasaulio sprintų. Jo trasos ilgis – tik 400 metrų, tačiau pakilimas – net 140 metrų. Toks staigus pakilimas reikalauja itin didelio pasiruošimo, jėgų ir ištvermės, todėl lenktynės sutraukia ekstremalaus sporto mėgėjus iš viso pasaulio.

„Tokio sporto renginio kaip šis nebuvau matęs per visus dvidešimt metų, kiek esu sporte. Trasa buvo sudėtingesnė, nei pasirodė iš pirmo karto, bet tik ją įveikęs, supratau, kiek sudėtingesnė. Esu šiek tiek nusivylęs savo bėgimu, pernelyg grubiai startavau, dėl ko vėliau teko stoti atsikvėpti. Tačiau bendrai paėmus, galutiniu rezultatu esu patenkintas, kitąmet bandysiu grįžti kovoti dėl prizinės vietos“, –pasakojo Haris Savickas, kitas varžybų dalyvis iš Lietuvos, kuris dalyvavo solo rungtyje.

„Red Bull 400“ laimėtojai:

Vyrų solo kategorija: Luka Kovačič (Slovakija) – 03:39

Moterų solo kategorija: Sarah Mittelberger (Vokietija) – 05:40

Vyrų komandos: „Flying Hirsch“ (Austrija) – 02:52

Mišrios komandos: „Kraft Runners“ (Vokietija) – 03:35

Gaisrininkų varžybos: BWG FF PILSBACH (Austrija) – 02:45

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją