Šeštadienį atrankos kovos prasidės 13 val., o oficiali atidarymo ceremonija, pusfinaliai ir finalai – 17 val.

Šių metų Lietuvos čempionato organizacijos ėmėsi 25 metų jubiliejų švenčiančio karatė klubo „Tori“ vadovas, vienas Lietuvos jaunimo rinktinės trenerių dano meisttas Andrius Macijauskas.

„Pirmasis suaugusiųjų Lietuvos čempionatas Šiauliuose buvo surengtas, kai tik buvo atidaryta didžioji arena. Šiemet vėl ėmėms iniciatyvos, nes kiokušin karatė Šiauliuose gyvuoja jau 25 metus, ta proga norėjome miestui padovanoti gražų renginį“, – sakė A. Macijauskas.

Čempionato organizatorius teigė, kad stengsis kuo labiau užpildyti areną ir suteikti galimybę žiūrovams išvysti ne tik kovose dalyvausiančius sportininkus, bet ir kitus garsius sportininkus.

„Vakarinėje dalyje leidžiamus ir draudžiamus smūgius pristatys Europos čempionai Eventas Gužauskas ir Valdemaras Gudauskas, o parodomąją programą pristatysiu aš kartu su tokiais meistrais kaip Margarita Čiuplytė, Valius Rudys, Darius Gudauskas ir Dmitrijus Aleksandrovas. Margarita ant tatamio senokai nematyta, tad tai bus tikrai įdomu visiems karatė mėgėjams, – planus atskleidė A. Macijauskas. – Šventėje dalyvaus ir Šiaulių choras „Dagilėlis“, krepšinio klubo „Šiauliai“ šokėjos. Stengsimės vakarinę dalį padaryti kiek įmanoma labiau įspūdingą, kad žiūrovams suteiktume daugiau įspūdžių.“

Lietuvos čempionate tiek moterys, tiek vyrai varžysis penkiose svorio kategorijose kumitė rungtyje, taip pat vyks katos rungties varžybos.

Gausiausios bus vyrų iki 75 ir 85 kg kategorijos. Dėl svorio kategorijos iki 75 kg Lietuvos čempiono titulo kovos 12 atletų, tarp kurių bus tokie patyrę kovotojai kaip Jevgenijus Jurutas ir Domas Sutkus.

Svorio kategorijoje iki 85 kg dėl titulo grumsis 8 sportininkai, o jau daug patirties sukaupusiems Justinui Kvietkai ir Jurui Sokolovui čia tarp kitų dalyvių iššūkį mes ir itin perspektyvūs jaunieji kovotojai Laurynas Vaičikauskas ir šiaulietis 2018 m. Europos jaunių čempionas Lukas Simonenka.

2019-ųjų Lietuvos čempionai pelnys teisę atstovauti Lietuvai 2019 metų Europos čempionate, kuris balandžio 13-14 dienomis vyks Vilniaus „Siemens“ arenoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją