Atvirame Lietuvos čempionate dalyvavo 263 sportininkai iš devynių pasaulio valstybių, o per tris dienas įvyko 187 kovos pagal K-1 ir „Kick light“ taisykles.

V. Danisevičius pradėjo sportuoti sulaukęs 33-ejų metų, o būdamas 35-erių metų jis tapo Europos kikbokso vicečempionu. Jis yra puikus pavyzdys žmonėms kurie sako, kad jiems jau per vėlu pradėti sportuoti. Kaip sakė V. Danisevičius, svajonės pildosi.

Nors tai buvo kikbokso mėgėjų čempionatas, tačiau pirmą kartą Lietuvos istorijoje įvyko profesionali kova dėl Lietuvos „WAKO Pro“ čempiono titulo. Šioje kovoje susitiko L. Jablonskas ir Doukoure'as Aboubacaras iš Gvinėjos Respublikos.

D. Aboubacaras yra labai patyręs ir žinomas Moldovoje ir Rumunijoje. Lietuvoje dar nei karto nevyko panašaus pobūdžio profesionalų kikbokso varžybos. Nors L. Jablonsko varžovas labai patyręs, tačiau kova truko neilgai. Jau pirmame raunde L. Jablonskas stipriu kojos smūgiu į galvą pasiuntė varžovą į nokautą. Smūgis buvo toks stiprus, kad D. Aboubacaras dar ilgai nesuprato, kad kovą jau pralaimėjo, nesiorientavo aplinkoje ir bandė tęsti kovą.

L. Jablonskas pateks į Lietuvos kikbokso istoriją, kaip pirmas Lietuvos „Wako Pro“ čempiono titulą iškovojęs lietuvis.

Lukas Jablonskas

Nors įvyko 187 kovos, nebuvo pateikta nei vieno oficialaus protesto dėl varžybų baigties. Tai puikus rezultatas tokio aukšto lygio varžyboms.

Lietuvos kikbokso populiarumas ir lygis sparčiai auga, tai įrodo ir tas faktas, kad šių metų gruodžio 8-10 dienomis vyks turnyras „Vilnius Open 2017“, kuris yra įtrauktas į oficialų Tarptautinės kikbokso federacijos (WAKO) varžybų kalendorių. Lietuvos kikbokso istorijoje taip nutiko pirmą kartą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)