Šis čempionatas vyko iškart po Kaune surengto Europos kerlingo čempionato C diviziono turnyro, todėl sportininkai turėjo galimybę varžytis ant puikios kokybės ledo. Tiek vyrų, tiek moterų pirmenybėse dalyvavo po penkias komandas.

Lietuvos vyrų rinktinės pagrindu sudaryta „IceProof“ komanda grupėje laimėjo visus keturis susitikimus ir užėmė pirmąją vietą. Su trimis pergalėmis antrąją vietą užėmė Aurimo Juknos „Arena“, toliau išsirikiavo Arūno Skrolio „De-Arch“ (2 pergalės), Giedriaus Rumšio „IceSurfers“ (1 pergalė) ir jaunimo pagrindu sudaryta Nedo Ivanausko „Forsarus-1“ (0 pergalių) ekipa.

Pusfinalyje „IceProof“ komanda turėjo gerokai paplušėti, bet 9:6 pranoko „IceSurfers“ ekipą. Po keturių kėlinukų K. Rykovo komanda atsiliko 1:5, bet jau penktajame pelnė penkis taškus ir išsiveržė į priekį. Kitame pusfinalyje „De-Arch“ akmenslydininkai 8:6 pranoko „Arena“ ekipą.

Finale nuo pat pradžių iniciatyvą turėjusi K. Rykovo komanda 9:5 įveikė A. Skrolio ekipą ir tapo Lietuvos čempione.

Bronzos medalius iškovojo A. Juknos „Arena“. Ji mažajame finale 7:3 įveikė G. Rumšio „IceSurfers“ ekipą.

Moterų pirmenybėse V. Paulauskaitės VORD taip pat nepatyrė nei vieno pralaimėjimo. Grupėje antrą vietą užėmė Gaivos Valatkienės „Slydis“ su 3 pergalėmis. Toliau net trys komandos – Linos Janulevičiūtės „Kaunas CC“, „Team Rykovė“ ir Miglės Kiudytės „Forsarus-2“ – iškovojo po vieną pergalę. Papildomi rodikliai lėmė, kad už pusfinalio borto liko jaunosios „Forsarus-2“ žaidėjos.

Pusfinalyje V. Paulauskaitės komanda 10:0 nepaliko vilčių „Team Rykovė“ ekipai, o L. Janulevičiūtės „Kaunas CC“ po 8 iš eilės taškų per paskutinis tris kėlinukus 9:4 palaužė G. Valatkienės „Slydį“.

Gana atkakliame finale V. Paulauskaitės VORD 8:5 įrodė pranašumą prieš „Kaunas CC“ ir pasidabino aukso medaliais.

„Buvo nuostabu žaisti ant tokio gero ledo. Tai buvo pats geriausias ledas Lietuvoje, ant kurio teko žaisti. Nors ir anksčiau prieš pirmenybes atvykdavo ledo paruošėjai, bet šįkart jis buvo ruošiamas ilgiau Europos čempionatui, dėl to buvo labai gera žaisti. Jaučiausi tarsi dalyvaudama aukščiausio lygio tarptautiniame turnyre užsienyje“, – sakė V. Paulauskaitė.

Sportininkė prisipažino, kad jos komandai keletas rungtynių buvo gana nesunkios, tačiau lemiamoje kovoje teko žaisti iš visų jėgų.

„Pats finalas buvo įtemptas, kaip ir priklauso. Priešininkes palaužėme tik paskutiniame kėlinyje ir iki paskutinio metimo dar nebuvo viskas aišku. Varžovės žaidė tikrai puikiai, tik šįkart mes stipresnės“, – pridūrė V. Paulauskaitė.

Akistatoje dėl bronzos medalių „Team Rykovė“ 7:2 įveikė G. Valatkienės „Slydį“.

Šis čempionatas užbaigė net 10 dienų Kaune vykusį kerlingo festivalį. Nuo balandžio 30 iki gegužės 5 dienos pirmą sykį Lietuvoje vyko Europos kerlingo čempionato C diviziono turnyras. Vėliau buvo rengiamas Lietuvos čempionatas, kurio metu taip pat buvo vykdomos įvairios socialinės veiklos vaikams ir visiems norintiems.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją