Individualioje (Kyu lygmens – mokinių) rungtyje nugalėtoju tapo Alanas Bogužas (Klaipėdos kendo centras), moterų rungtyje – Viktorija Plaksijenko (Vilniaus universiteto kendo klubas), meistrų individualioje rungtyje - Mykolas Maciulevičius (Vilniaus universiteto kendo klubas), o komandų – Vilniaus universiteto kendo I komanda.

Kendo – šiuolaikinis japoniškas fechtavimasis, kildinamas iš senųjų japoniško kardo mokyklų. Kendo atstovai kaunasi vilkėdami apsauginius šarvus (bogu) ir naudodami bambukinius kardus (shinai). Kirčiai atliekami visa jėga, bet tik į tam tikras šarvais apsaugotas vietas: šalmą, pirštinę, pilvo apsaugos šoną ir gerklę.

Kovos baigtį vertina trys teisėjai. Taškas kovotojui įskaitomas tik tuo atveju, jei kirtis buvo atliktas pagal techninius reikalavimus ir su dvasine išraiška – kovos riksmu (kiai).

Lietuvoje kendo praktikuojamas daugiau nei 10 metų. Lietuvos rinktinė dalyvauja Europos ir pasaulio čempionatuose bei kitose tarptautinėse varžybose. Kendo priskiriamas prie saugiausių kovos menų – treniruotis galima nuo šešerių metų iki gilios senatvės. Šio kovos meno gimtinėje Japonijoje profesionalūs kovotojai dažniausiai priklauso policijai ir kitoms saugumo struktūroms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)