Antrą vietą didžiajame slalome iškovojo 39-erių Andrius Grigaras, trečią – 38-erių metų Ričardas Lažinskas.

Tarp merginų ir moterų greičiausia buvo 12-metė Eglė Augustaitytė. Antrą vietą užėmė 34-erių Meilė Linkevičienė, trečią – 36-erių Dalia Leonavičiūtė.

Po auksinio finišo pirmą varžybų dieną K. Janulionis su savo 11-mečiu broliu Radvilu ir jų tėvu Adomu – jie savo amžiaus grupėse irgi iškovojo medalius - prisėdo kavinėje ant kalno. Paklaustas, ar nesurengs slalomo treniruotės prieš artėjančias varžybas, šalies čempionas paaiškino: „Neverta. Treniruotis reikėjo prieš varžybas. Ko neprivalgei, neprilaižysi“.

Nors žiemą K. Janulionis ir vienas pajėgiausių Lietuvos kalnų slidininkų, šiemet jo pagrindinis tikslas susijęs su kita sporto šaka – buriavimu. Gegužę vyksiančiose atrankos varžybose sportininkas su „Laser“ klasės jachta mėgins patekti į Londono vasaros olimpines žaidynes.

Kaip ir Janulioniai, daug Lietuvos kalnų slidinėjimo čempionato dalyvių susiję giminystės ryšiais.

Gausiausias – vyriausio varžybų dalyvio 72-ejų metų Igno Lažinsko ir jo atžalų būrys. Jauniausia čempionato slidininkė – septynmetė Deimantė Linkevičiūtė – yra I. Lažinsko vaikaitė. Pirmenybėse varžosi jos trejais metais vyresnė sesuo Gabrielė ir jų mama Meilė Linkevičienė. Taip pat lenktyniauja Meilės brolis Ričardas Lažinskas ir jo dukra devynmetė Monika Lažinskaitė.

Absoliučios moterų grupės čempionės E. Augustaitytės brolis 15-metis Domas Augustaitis nugalėjo tarp savo bendraamžių.

Atkakliausia kova didžiojo slalomo varžybose vyko dėl antros vietos 40-50 metų amžiaus vyrų grupėje. Pirmame važiavime Romualdas Stankevičius viena šimtąja sekundės dalimi (0,01 sek.) aplenkė A. Janulionį. Bet šis antroje trasoje buvo greitesnis 0,02 sek. ir išplėšė sidabrą.

Didžiojo slalomo varžybų nugalėtojai (pagal amžiaus grupes):

Moterys

Deimantė Linkevičiūtė (dviejų važiavimų suma - 2 min. 11,78 sek.); Eglė Augustaitytė (1 min. 20,52 sek.);
Greta Piliponytė (1 min. 36,82 sek.);
Milda Laužikaitė (1 min. 41,95 sek.);
Meilė Linkevičienė (1 min. 30,57 sek.);
Rūta Bilkšytė (2 min. 1,09 sek.).

Vyrai

Radvilas Janulionis (1 min. 20,58 sek.);
Domas Augustaitis (1 min. 16,35 sek.);
Karolis Janulionis (1 min. 12,14 sek.);
Andrius Grigaras (1 min. 14,28 sek.);
Tauras Milašius (1 min. 17,52 sek.);
Ignas Lažinskas (1 min. 29,49 sek.)

Eglė Augustaitytė (E.Stankevičienės nuotr.)
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją