„Tai yra didžiulė šventė. Jaunieji sportininkai yra mūsų šalies ateitis, olimpinės šeimos ateitis. Dabartiniai žaidynių rekordai gali atrodyti nereikšmingi pasiekimai, tačiau mums tai yra be galo svarbūs rezultatai“, – po finalinių žaidynių atidarymo „SportoTV“ televizijai teigė Lietuvos tautinio olimpinio komiteto viceprezidentas Romualdas Bakutis.

Į finalinį etapą sostinėje susirinkę jaunieji sportininkai turėjo savo gabumus pademonstruoti atrankinėse varžybose, kurios vyko daugiau kaip pusę metų. Jose dalyvavo apie 20 tūkst. jaunųjų sportininkų.

Finalinės žaidynių varžybos prasidėjo spalio 10-ą dieną, kuriose iki šiandienos vakaro sportininkai varžosi 10-yje sporto šakų – krepšinio, futbolo, salės tinklinio, bokso, imtynių, badmintono, žolės riedulio, kiokušin karatė, sportinių šokių, orientavimosi sporto.

Šių metų Žaidynėse jau pasiekti 36 Žaidynių rekordai ir net 26 Lietuvos rekordai (plaukimas, lengvoji atletika, šaudymas ir sunkioji atletika). Daugiausia rekordų pasiekta sunkiosios atletikos varžybose.

Trijų sporto šakų finalus šiandien tiesiogiai iš Vilniaus transliuoja internetinė sporto televizija „SportoTV“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją