Įvarčius lietuviams pelnė: Eimantas Steponavičius (05:34, Laisvydas Kudrevičius, Vilius Bučys), Patrikas Misiukas (20:29, Egidijus Binkulis), Laisvydas Kudrevičius (20:43, 58:39, tušti vartai).

Kitose rungtynėse antradienį Lietuvos U-18 rinktinė 10.30 val. Lietuvos laiku žais su Rumunijos U-18 rinktine.

Lietuviai tik prieš šias rungtynes išbandė arenos ledą. Dvikovos startas tuščioje 6.000 žiūrovų talpinančioje arenoje priklausė lietuviams, kurie po nervingos pradžios gretai išnaudojo varžovų klaidą prie savųjų vartų ir E. Steponavičius pasiuntė ritulį į varžovų vartus. Lietuvaičiai po įvarčio iš džiaugsmo sukrito į krūvą ore aikštės borto.

Korėjiečiai sunkiai skynėsi kelią lietuvių vartų link. Net ir po Luko Vashco, Timono Mažulio pražangų Korėja prie Elvino Karlos vartų nieko nesukūrė. Varžovai vos porą kartų pavojingiau smūgiavo į vartus.

Po pirmo kėlinio lietuviai pagal metimus pirmavo 10-5.

Antrojo kėlinio pradžia buvo audringa. Lietuvos ledo ritulininkai per 14 sekundžių pelnė du įvarčius ir įgijo apčiuopiamą persvarą.

Vėliau po grubios klaidos varžovai išnaudojo galimybę smūgiuoti į vartus ir pelnė pirmąjį savo įvartį (25:58, Junkyung`as Yang`as).

Tai leido Korėjos rinktinei įkvėpti oro ir atakos darėsi vis pavojingesnės. Antrojo kėlinio viduryje lietuviai sumažino ir ėmė jaustis nuovargis. Be to, komanda rinkosi nereikalingas pražangas ir teko sunkiai dirbti gynyboje.

Kėlinio pabaigoje su varžovu susimušė L. Kudrevičius. Lietuvis puolė mokyti varžovą už jo pavojingą žaidimą prieš lietuvių vartininką E. Karlą, kuriam korėjietis numušė nuo galvos šalmą.

Antrajame kėlinyje Korėja gerokai pranoko Lietuvą mesdama į vartus: 23-10.

Trečiajame kėlinyje Lietuvos rinktinė visiškai atidavė iniciatyvą varžovams. Korėjiečiai ilgai ieškojo galimybės sušvelninti skirtumą ir tik kėlinio viduryje Minwan`as Kang`as (48:54) sušvelnino skirtumą iki 2:3.

Korėja apgulė E. Karlos vartus. Čempionato favoritai daug smūgiavo į vartus, tačiau Lietuvos rinktinės vartų sargas stovėjo kaip uola.

Besibaigiant rungtynėms lietuviai liko keturiese prieš penkis varžovus,, tačiau ir šią sudėtingą atkarpą pavyko atlaikyti.

Priešpaskutinę minutę korėjiečiai vartininką pakeitė šeštu aikštės žaidėju, o tuo pasinaudojo lietuviai smeigę įvartį į tuščius vartus.

Lietuvos jauniai šventė sunkią pergalę prieš čempionato favoritus 4:2.

Korėja į lietuvių vartus metė 43 kartus, mūsiškiai atsakė 28 metimais.

Po rungtynių trenerių štabas stebėjo neįprastą procedūrą, kai varžovų komanda pričiuožė prie atsarginių žaidėjų suolo ir nulenkė galvas prieš nugalėtojus.

Geriausiu žaidėju Lietuvos komandoje pripažintas Elvinas Karla. „Galim geriau. Ne viskas buvo puikiai ir taip kaip norėjom. Antroje rungtynių pusėje prasčiau žaidėme aikštės viduryje, tad prisidarėme problemų“,- po rungtynių kuklinosi geriausias žaidėjas.

„Toks tas jaunių ledo ritulys. Vesdami 3:0 pagalvojo, kad jau darbas padarytas ir tuomet varžovai pajautė savo žaidimą. Kad ir kiek besakyčiau, jog negalima daryti kvailų pražangų, jų prisidirbom ir turėjome sunkiai dirbti gynyboje“,- po dvikovos sakė lietuvių vyriausiasis treneris Džeimsas Tibbettsas.

Čempionate sekmadienį 10.30 val. Lietuvos laiku susitiks Rumunijos U-18 ir Kroatijos U-18, o 15 val. – Estijos U-18 ir Didžiosios Britanijos U-18 rinktinės.

Mūsų šalies rinktinė balandžio 4 dieną žais su rumunais, balandžio 5 dieną – su britais, balandžio 7 dieną – su kroatais, o balandžio 8-ąją – su estais.

Turnyro nugalėtoja pelnys kelialapį į I diviziono B grupę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)