Gegužės 20-21 dienomis Prancūzijoje vyksiančiose pirmenybėse varžysis 4 lietuvių įgulos: vaikinų porinę dvivietę irkluos Domantas Janickas ir Matas Černevičius, merginų pavienę dvivietę Augustė Šablinskaitė ir Laura Gabšytė, porinę dvivietę Gabija Stankevičiūtė ir Auksė Nastičiūtė, porinę keturvietę Jolanta Sinkevičiūtė, Agnė Kubaitytė, Saulė Butvilaitė ir Ugnė Šakickaitė.

Šią savaitę jaunieji irklavimo talentai buvo iškilmingai išlydėti Trakuose – sportininkams buvo įteikti išskirtiniais Lietuvos irklavimo federacijos ženkleliai.

„Treniruotėse buvo nuirkluota daug kilometrų, todėl visi sportininkai nekantrauja stoti į startą ir parodyti, ką gali, – po iškilmingos ceremonijos teigė treneris T. Vaitkūnas.

Pasak jo, jaunieji sportininkai į tarptautines varžybas pirmiausia važiuoja nugalėti save.

„Jie visi nori kuo geriau pasirodyti, kuo greičiau įveikti trasą, – kalbėjo treneris. – Gal pasiseks ir turėsime vieną kitą medalį. Lūkesčiai – įveikti save, pradėti kaupti patirtį“.

T. Vaitkūnas informavo, kad beveik visos įgulos – naujos suformuotos po balandžio pabaigoje vykusios atrankinės regatos. „Tik merginų pavienė dvivietė yra susiformavusi kiek anksčiau. Augustė ir Gabija vieną kitą pažįsta tikrai kur kas ilgiau, – teigė treneris. – Merginų porinė dvivietė – Gabija ir Auksė – į valtį kartu sėdo po atrankos – trys savaitės kartu valtyje“.

Nors įgulos suformuotos tik prieš tris savaites, trenerio teigimu, šio laiko tikrai užteko.

Ir pačiam T. Vaitkūnui tai bus debiutas, vykstant su rinktine į tarptautines varžybas.

„Turėsiu sužiūrėti visą minią sportininkų, – nusišypsojo treneris. – Kiek baisu, juk norisi, kad viskas būtų gerai. Tačiau džiaugiuosi, kad kai kuriems sportininkams tai nebus pirmas kartas čempionate. Susitvarkysime, viskas bus gerai“.