„Ištvermės jojimo čempionate kasmet varžosi stipriausi raiteliai. Tai tarptautinių ir nacionalinių čempionatų dalyviai, savo pasiekimais garsinantys Lietuvos vardą ir ištvermės jojimo sportą“, - teigė vyriausias čempionato teisėjas Gintautas Poškas.

Šalies čempionų titulą iškovojo trakiškė Ugnė Mateikaitė su arabų veislės žirgu Vakumu, 80 km įveikusi per 5 valandas 13 minučių ir 25 sekundes. Antra vieta atiteko kurtuvėniškei Eglei Zavadskytei su Lietuvos jojamųjų veislės žirgu Senegalu. Šis duetas 80 km trasą įveikė per 5 valandas 24 minutes ir 2 sekundes. Trečią vietą iškovojo kurtuvėniškė Danguolė Lastauskaitė su trakėnų veislės žirgu Hiatu, finišą pasiekę per 5 valandas 25 minutes ir 8 sekundes. Ketvirtas duetas, įveikęs distanciją, buvo trakiškė Gabrielė Mateikaitė su mišrūnu žirgu Styga, pasiekusi finišą per 5 valandas 40 minučių ir 42 sekundes.

„Čempionato dalyviai yra verti aukščiausio įvertinimo, sėkmė lydi tuos, kurie geriausiai įvertina savo ir žirgo pasirengimą, supranta savo konkurentų galimybes, pasirenka atitinkamą strategiją“, - teigia varžybų organizatorės Žirginio sporto asociacijos valdybos narys ir ištvermės jojimo prizinių vietų laimėtojas Vytautas Martinavičius.

Kartu su čempionatu buvo rengiamos ir Lietuvos ištvermės jojimo pirmenybės, kuriose raiteliai varžėsi 59 km trasoje (V - vidutiniame lygyje), 41 km trasoje (L - lengvame lygyje) ir 18 km trasoje (LL – labai lengvame lygyje). Žvarbus oras nesutrukdė dalyviams išlaikyti konkurencinės dvasios.

59 km distancijos nugalėtoja – kaunietė Neringa Kūlokaitė su mišrūnu žirgu Fortūna, finišą pasiekusi per 4 valandas 32 minutes ir 26 sekundes.

41 km distancijos pirma vieta atiteko šiaulietei Jūratei Repšienei su arabų veislės žirgu Intero, įveikusiai distanciją per 3 valandas 1 minutę ir 12 sekundžių. Antrą vietą šioje distancijoje užėmė Justas Tvarijonavičius su žemaitukų veislės žirgu Aisčiu, finišą pasiekęs per 3 valandas 6 minutes ir 17 sekundžių.

18 km distancijoje pirma vieta atiteko Aivai Starasotnikovaitei su stambintų žemaitukų veislės žirgu Krantu, šis duetas įveikė distanciją per 1 valandą 32 minutes ir 13 sekundžių. Antra vieta atiteko Reginai Šutaitei su žemaitukų veislės žirgu Agatu, įveikusiai distanciją per 1 val. 30 minučių ir 25 sekundes. Trečia vieta – Aušrai Grajauskaitei su trakėnų veislės žirgu Frontera, įveikusiai distanciją per 1 valandą 33 minutes ir 37 sekundes.

Apie Žirginio sporto asociaciją

Žirginio sporto asociacija populiarina ištvermės jojimą ir žirginį turizmą bei siekia vienyti ištvermės jojimą ir žirginį turizmą remiančius žmones. Asociacija bendradarbiauja su kitomis panašaus profilio institucijomis Lietuvoje ir užsienyje, koordinuoja ištvermės jojime ir žirgų turizme dalyvaujančių asmenų veiklą bei skatina savininkų, veisėjų, raitelių, trenerių, varžybų teisėjų ir veterinarijos specialistų bendradarbiavimą, organizuoja jojimo varžymas, konferencijas bei kursus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)