Dėl skrandžio problemų S. Ritteriui teko gultis į ligoninę, kur jam atlikta operacija. S. Ritterio vietą porinės dvivietės įguloje mėgino užimti Aurimas Adomavičius, bet bandymas nepasiteisino. Todėl be porininko likusiu R. Maščinsku galiausiai nuspręsta sustiprinti keturvietės įgulą.

Poznanėje ją taip pat sudarys A. Adomavičius, Vytautas Lapatiukas ir Dominykas Jančionis.

Ko tikisi iš šio kvarteto, treneriai ir Lietuvos irklavimo federacijos (LIF) vadovai neįvardija. Bet pats R. Maščinskas, į keturvietę sėsiantis pirmą kartą, teigia esantis nusiteikęs kovoti dėl aukščiausių vietų.

„Pakeisti valtį man nėra didelis iššūkis. Fiziškai juk ir taip esu pasiruošęs, reikia tik prisitaikyti prie permainų psichologiškai. Reikia būti universaliam, nes bet kurį sportininką gali užklupti trauma, tokios situacijos gali pasikartoti. Neaišku, kada ir kokios formos sugrįš Saulius, todėl reikia maksimumo siekti ten, kur įmanoma“, – kalbėjo 22-ejų sportininkas, LIF pripažintas geriausiu praėjusių metų šalies irkluotoju.

Savo ruožtu, vietoje pernykščių Europos čempionų porinę dvivietę Poznanėje irkluos Martynas Džiaugys ir Žygimantas Gališanskis. Ir šio dueto prieš pirmenybes neaplenkė rūpesčiai: M. Džiaugys į Lenkiją vyks kęsdamas nugaros skausmus.

Kartu su vyrų dvivietės ir keturvietės įgulomis, Europos čempionate iš viso pasirodys vienuolika lietuvių.

Susigrąžinti prarastą čempionių titulą bandys Milda Valčiukaitė ir Donata Vištartaitė, kurios prieš metus Belgrade (Serbija) tenkinosi sidabriniais apdovanojimais.

Kęstučio Keblio treniruojamoms lietuvėms neturėtų būti lengva, kadangi pernai jas aplenkusios lenkės Magdalena Fularczyk ir Natalija Madaj šįkart turės dar ir savų sirgalių užnugarį.

„Man pačiai namų sienos labai padėjo pasaulio jaunimo čempionate, kuris vyko Trakuose prieš keletą metų. Tikiuosi, lenkės savame kanale taip gerai nesijaus. Vis dėlto ne tiek namų sienos, kiek pasiruošimas lems rezultatą“, – svarstė M. Valčiukaitė.

„Mes treniruojamės tam, kad pelnytume auksą, bet būna visko. Dabar galbūt esame pačios geriausios fizinės formos per pastaruosius trejus metus, bet ir konkurencija artėjant olimpinėms žaidynėms auga. Turime temptis aukštyn“, – pridūrė D. Vištartaitė.

Medalio tradiciškai vaikysis ir Lietuvos irklavimo rinktinės senbuvis Mindaugas Griškonis. 29-erių vienvietininkui šių metų pirmenybės bus jau devintos karjeroje.

Pirmą kartą Europos čempionate M. Griškonis startavo būtent Poznanėje – 2007 metais laimėjo sidabrą. Po to lietuvis tik kartą nepateko į A finalą, dukart liko 4-as, triskart tapo Europos čempionu, o pernai medalių kolekciją užpildė bronziniu apdovanojimu.

Moterų vienviečių valčių įskaitoje debiutuos Sonata Petrikaitė. Neseniai 19-ą gimtadienį atšventusi sportininkė praėjusią vasarą gynė Lietuvos garbę Nandzingo vasaros jaunimo olimpinėse žaidynėse, kur užėmė ketvirtą vietą.

Poznanėje startuos ir profesionalų sportą su profesine karjera derinanti 28 metų Lina Šaltytė. Jai tai bus šeštasis Europos čempionatas, o geriausią rezultatą irkluotoja pasiekė pernai, kai bendroje įskaitoje užėmė septintą vietą.

Prieš gegužės 29-31 dienomis vyksiančias pirmenybes Lietuvos rinktinė treniravosi Graikijoje.

„Sportininkai ir treneriai nuveikė didelį darbą, manau, Poznanėje pamatysite jo vaisius. Turime puikią komandą, ir merginos, ir vaikinai yra pasaulio elito lyderiai. Savo sportininkais pasitikime, žinome jų meistriškumą, reikia tik sulaukti trupučio sėkmės, ir rezultatai nenuvils“, – optimistiškai nusiteikęs irkluotojus į čempionatą išlydėjo LIF prezidentas Dainius Pavilionis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)