Lietuvos rinktinė buvo suformuota jau pernai po sėkmingo starto tarptautiniame jaunių Baltijos taurės (Baltic Cup) čempionato Hamburge (Vokietija). Vokietijoje merginos taip pat pelnė aukso medalius.

Šiemet merginos ir vėl buvo stipriausios Europoje ir grižo pasipuošusios aukso medaliais. Merginos jau ketvirtadienį išvyks į Baltijos jūros šalių jaunių žaidynes, o rugpjūčio mėn. 2-8 dienomis startuos pasaulio jaunių irklavimo čempionate. Jos bus pirmos lietuvės, kurios išbandys Londono olimpinių žaidynių (2012) irklavimo kanalą Etono mieste.

Europos jaunių irklavimo čempionate startavo ir vaikinų porinė dvivietė, vilniečio trenerio Virgaudo Leknicko auklėtinis Dominykas Jančionis ir trenerio Vladislavo Sokolinskio ir Petro Albertavičiaus auklėtinis Vytautas Lapatiukas iš Prienų. Vaikinai užėmė 8-ą vietą.

Aurimas Adomavičius iš Kauno rajono (tr. A. Lavickas) užėmė 9-ą vietą, kaip ir jungtinė Kauno-Klaipėdos keturvietės be vairininko įgula, bei dvivietė be vairininko.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją