Geriau sekėsi svečiams, kurie rezultatu 15,5 – 8,5 pranoko Lietuvos golfo rinktinę. Jaunosios Lietuvos žvaigždės – Gediminas Markevičius ir Gilė Bitė Starkutė nugalėjo visose savo žaistose dvikovose, tačiau iki komandos pergalės pritrūko didesnio indėlio iš mažiau nei Lietuvos stipriausi golfininkai patyrusių komandos narių.

Pirmasis raundas vyko „Fourballs“ formatu: dvylika Lietuvos ir Lenkijos žaidėjų buvo suskirstyti poromis ir rungėsi šešiose atskirose dvikovose.

Lietuviai laimėjo tris dvikovas, vienerios pasibaigė lygiosiomis, ir dviem pralaimėjimais. Į antrą raundą Lietuviai išėjo pirmaudami 3,5 taško prieš 2,5.

Antrasis raundas vyko „Foursomes“ formatu. Rinktinių žaidėjai vėl buvo paskirstyti poromis ir rungėsi šešiose individualiose dvikovose. Šį kartą fortūna šypsojosi svečių komandai – Lietuviai laimėjo tik dvi iš šešių dvikovų. Rezultatas buvo persvertas svečių naudai 5,5 taško Lietuvos sąskaitoje prieš 6,5 taškų Lenkijos rinktinės sąskaitoje.

Trečiasis raundas buvo žaidžiamas individualiose dvikovose tarp dvylikos Lietuvos ir Lenkijos sportininkų. Svečiai iš Lenkijos nemažino apsukų ir ne tik išlaikė turėtą persvarą, bet ir kiek atitolo bei iškovojo užtikrintą pergalę. Po trečiojo raundo rinktines skyrė 7 taškai: Lietuva iškovojo 8,5 taško, Lenkijos rinktinė – 15,5.

„Esame laimingi, nugalėję Lietuvos komandą. Golfo aikštynas čempionatui paruoštas puikiai, šeimininkų komanda kovėsi iki paskutiniųjų – tik pačias geriausias emocijas ir prisiminimus parsivešime namo iš šio čempionato“ – gražių žodžių varžovams ir Lietuvai negailėjo Lenkijos rinktinės kapitonė Amanda Majsterek.

„Džiaugiuosi puikiai pavykusiu turnyru, kuriame aukštą meistriškumą pademonstravo tiek Lietuvos, tiek Lenkijos žaidėjai.

Esu įsitikinęs, kad šis turnyras padės pamatus tolimesnei draugystei tarp abiejų šalių golfo entuziastų, o renginys taps gražia tradicija. Mes ir toliau remsime šią iniciatyvą bei prisidėsime prie golfo populiarinimo“, – teigė Lietuvos ir Lenkijos nacionalinių golfo rinktinių turnyro „Team Match Play Vilnius 2019“ mecenato, įmonių grupės ICOR ir „City Service“ valdybos pirmininkas Andrius Janukonis.

Rezultatus galima rasti čia.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)