Tie kas matė įspūdingą G. Markevičiaus smūgį treniruočių raunde prieš prasidedant Lietuvos golfo mėgėjų čempionato finalui, negalėjo patikėti, jog tai pavyko padaryti paaugliui. Tačiau tai užfiksuotas faktas.

Absoliučioje suaugusiųjų įskaitoje po dviejų dienų žaidimo Gediminas liko penktoje vietoje, jam prireikė 15-kos papildomų smūgių, o nugalėjo JAV studijuojantis ir ten golfą žaidžiantis Kornelijus Baliukonis. Jam papildomai teko atlikti 11 smūgių.

Vieno smūgio daugiau prireikė antroje vietoje likusiam Juozapui Budrikiui. Trečią užėmė Mindaugas Markevičius.

Klaipėdos rajone Stančių kaime esančiame „National Golf Resort“ aikštyne 18-os duobučių lauke Lietuvos golfo mėgėjų čempionatas vyko dvi dienas. Jame dalyvavo 85 geriausi Lietuvos golfo žaidėjai.

Absoliučiu nugalėtoju vyrų grupėje tapęs K. Baliukonis mokosi JAV ir džiaugiasi, kad žaisdamas ten golfą gali puikiai suderinti sportą ir mokslą. Be to, golfas JAV yra viena iš geriausiai apmokamų sporto šakų. Lietuvos golfo federacijos prezidentas Rolandas Dovidaitis įteikė jam specialiai čempionui pagamintą nugalėtojo taurę.

Lietuvos golfo federacijos prezidentas R. Dovidaitis apdovanoja K. Baliukonį

Daugumas lietuvių veržiasi į Ameriką žaisti krepšinio ir atstovauti universitetų komandoms, bet Kornelijus drąsiai gali sakyti, kad golfas ten lenkia krepšinį.

Tarp moterų absoliučioje įskaitoje laimėjo Gilė Bitė Starkutė, aplenkusi Jolantą Zabarauskienę ir Saulę Jarašiūnaitę.

Senjorų grupėje laimėjo Laima Drazdauskienė ir Romualdas Butrimas.

Dar vienas „National Golf Resort“ aikštyno rekordas buvo pasiektas rugpjūčio 9 dieną, kai Rymantas Juozaitis 11-ame aikštyno lauke taip pat įmušė golfo kamuoliuką į duobutę iš pirmo smūgio. Tai buvo smūgis iš mažesnio - 96 m atstumo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)