„Kiekvieną dieną vis tikėjausi sužaisti geriau. Bet vis nesisekė pagerinti savo rezultato. Galbūt dėl visas varžybas lydėjusio nugaros skausmo visa tai, o gal sėkmės pritrūko. Bet vis tiek pavyko aplenkti kitas varžoves,“ - per apdovanojimus kalbėjo Lietuvos golfo mėgėjų čempionė M. Rusteikaitė. - Labai geras jausmas būti Lietuvoje geriausia. Nors tikrai norėtųsi, kad būtų stipresnių žaidėjų moterų, su kuriomis galėčiau susikauti golfo laukuose..

M. Rusteikaitė, kurios meistriškumo lygis, vadinamasis handicap'as, yra 6,7, šalies golfo čempionės vardą iškovojo 259 smūgių rezultatu.

J. Budrikis, kurio handicap'as yra 6,4, tapo dvigubu čempionu, nes iškovojo Lietuvos golfo mėgėjų čempiono vardą ne tik bendroje įskaitoje, bet ir jaunimo grupėje.

„Jausmas dabar iš ties keistas, nes visas tris dienas lydėjo nesėkmės. Kur turėjo kamuoliukas įkristi, jis vis išsisukdavo. Bet net ir tokiomis aplinkybėmis pavyko iškovoti pirmą vietą“, - per čempionų apdovanojimus kalbėjo J. Budrikis. -Visus metus mąsčiau, kad man reikia laimėti čempionatą ir man pavyko. Esu pirmas Lietuvoje. Tačiau jau kitiems metams užsibrėžiau laimėti ir atvirąjį Lietuvos golfo čempionatą, kur kovojama su latviais, estais ir kitų šalių žaidėjais. Norėtųsi rezultatą gerinti ir už šalies ribų”.

J. Budrikiui šis čempionatas buvo svarbus dar ir tuo, jog padėjo pagerinti rezultatą Lietuvos golfo federacijos reitingo lentelėje, kurioje jį iki šio savaitgalio lenkė Gediminas Markevičius. Iki čempionato G. Markevičiui buvo suteikta 67,57, o J. Budrikiui - 67,49 reitingo taškų.

„Nuo Gedimino prieš šį čempionatą buvau atsilikęs vos per pusę taško, o dabar jau taip išsiveržiau, kad manau, jam nepavyks manęs aplenkti. Lietuvos golfo federacijos reitinge turėčiau ir išlikti pirmas šių metų sezoną“, - apie kovą su pagrindiniu varžovu pasakojo Lietuvos golfo mėgėjų čempionas J. Budrikis.

Kitą savaitgalį, rugpjūčio 25 dieną, vyksiančiame Lietuvos golfo federacijos paskutiniame šio sezono reitingo turnyre paaiškės, kuris iš jaunųjų šalies žaidėjų bus paskelbtas geriausiu golfo žaidėju Lietuvoje.

Moterų reitinge pirmauja Ainė Martinkėnaitė (69,07 reitingo taškai). Nuo jos beveik devyniais taškais atsilieka Svetlana Martyniuk (60,50 reitingo taškų). Tačiau S. Martyniuk po pasibaigusio šalies čempionato, kur senjorių grupėje su 292 smūgiais užėmė pirmą vietą, o bendroje įskaitoje nusileido tik šalies čempionei M. Rusteikaitei ir užėmė antrą vietą, pelnė 72 taškus. Jie suteikia galimybę aplenkti lyderę kitą savaitgalį vyksiančiame LGF reitingo turnyre.

„Europos centro golfo klube“ vykusiame Lietuvos golfo federacijos organizuojamame Lietuvos golfo mėgėjų čempionate stipriausioje moterų grupėje trečią vietą užėmė Saulė Jarašūnaitė (rezultatas - 297 smūgiai).

Vyrų stipriausioje grupėje antrą vietą iškovojo Mindaugas Vaičius (rezultatas – 249 smūgiai), o trečią – Lietuvoje gyvenantis švedas Pierre'as Norgrenas (rezultatas - 254 smūgiai).

Šalies čempionate dalyvavo 66 golfo mėgėjai. Vyriausiam dalyvavusiam žaidėjui - 68-eri metai, o jauniausiam sukako 11-a metų.

Kitą savaitgalį, rugpjūčio 25 dieną, „Sostinių golfo klube” Lietuvos golfo federacija rengia paskutinį šį sezoną reitingo turnyrą, po kurio paskelbti geriausi šių metų golfo žaidėjai Lietuvoje.

Golfo žaidėjai, kurių amžius – iki 23-ejų metų, dar turės galimybę susikauti atvirame Lietuvos jaunimo golfo čempionate, kuris vyks rugpjūčio 26 dieną „Europos centro golfo klube“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją