Moterų grupėje, atlikusi 176 smūgius (I raundas – 83 smūgiai, II – 93), pirmą vietą iškovojo devyniolikmetė Saulė Jarašūnaitė.

Jauniausia varžybų dalyvė keturiolikmetė Gilė Bitė Starkutė, atsilikusi trimis smūgiais, džiaugėsi antra vieta. Pasak Europos Centro golfo klubo vadovo Mindaugo Glinksio, jaunieji žaidėjai demonstruoja ypač aukštą meistriškumo lygį. Tai teikia vilčių, kad Lietuvos atstovus ateityje bus galima išvysti ir olimpinėse žaidynėse.

„Kiekvienos varžybos leidžia mus tobulėti, įvertinti, kaip yra paruošiamas golfo laukas ir kaskart žengti žingsniu į priekį. Lietuvoje auga labai stipri jaunųjų žaidėjų karta, todėl džiaugiamės, kad su jais augame ir mes, gerėja treniruočių sąlygos, o kartu – ir žaidėjų rezultatai“, – po varžybų kalbėjo M. Glinskis.

Šiemet Lietuvos golfo federacijos taurės varžybose dalyvavo net 82 žaidėjai iš Lietuvos ir užsienio šalių – Suomijos, Baltarusijos, Švedijos, Kazachstano ir Korėjos. Jėgas varžybose išbandė ir Kazachstano ambasadorius Bauržanas Muchamedžanovas ir Ispanijos ambasadorius Emilio Fernandezo-Castano.

„Golfas yra viena iš unikalių sporto šakų, kai lygiaverčiai gali varžytis įvairaus amžiaus žmonės. Žaidėjai yra skirstomi pagal lygius, todėl gali pasirinkti turnyrus, kurie atitinka jų meistriškumo lygį. Pavyzdžiui, Lietuvos golfo federacijos taurės turnyre varžėsi dalyviai nuo keturiolikmečio iki aktyvaus senjoro“, – kalbėjo M. Glinskis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją