Lietuvos golfo federacijos prezidentas R. Dovidaitis pasidžiaugė, kad golfas griauna stereotipus Lietuvoje. Vis daugiau žmonių susidomi šia olimpine sporto šaka, žaidėjai tobulėja, o rezultatai gerėja.

Pats geriausias pavyzdys Lietuvos golfo taurės laimėtojas keturiolikmetis Gediminas Markevičius. Jis atkaklioje kovoje nugalėjo solidžius savo varžovus ir laimėjo Didžiąją golfo federacijos taurę. Perspektyvaus lietuvio rezultatas 18 duobučių lauke - 152 smūgiai, jam prireikė papildomų dešimties smūgių. Antroje vietoje likęs Pierre'as Norgrenas džiaugėsi, kad jis žaidė kartu vienoje grupėje su G. Markevičiumi ir daug ko pasimokė iš jaunojo kolegos.

„Jo žaidimas fantastiškas! Aš labai patenkintas, kad ne tik laimėjau antrą vietą, bet ir gavau labai naudingų golfo pamokų...“.

Taurės laimėtojas G. Markevičius buvo kuklus.

„Šiandien man sekėsi, nuotaika pakili, aš laimingas, kad nugalėjau, bet.. Juozas Budrikis taip pat žaidė puikiai, tačiau jo nelydėjo sėkmė ir jis liko trečias, bet kitą kartą, tikiu - J. Budrikis laimės, nes jis labai gerai žaidžia“, - negailėjo komplimentų varžovui nugalėtojas.

Gal kam ir keista būtų girdėti komplimentus savo varžovui, tačiau golfas - džentelmenų žaidimas, tokios čia taisyklės ir tradicijos.

Moterų grupėje Didžiąją taurę namo išsivežė Saulė Jarašūnaitė, nesitikėjusi tokios sėkmės. Ji dėkojo savo šeimai ir draugams už palaikymą. Antra vieta atiteko Rasai Butrimaitei, o trečioje vietoje liko Indrė Reklevičienė.

Mažoji taurė atiteko Dariui Momkui, antra liko Audronė Butkevičienė, trečias - anksčiau Paryžius-Dakaras dykumų maratonuose dalyvavęs Aurelijus Petraitis. Moterų grupėje Mažąją taurę laimėjo Indrė Reklevičienė.

Vyriausiasis golfo taurės turnyro teisėjas Gediminas Mamkus pasidžiaugė gražiais atskiro prizo vertais P. Norgreno ir E. Antanaičio smūgiais.

„Darbo man šįkart nebuvo labai daug - viskas vyko labai sklandžiai“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją