„Varžybų organizavimas nebuvo aukščiausio lygio, bet kovoti man patiko. Kovų buvo daug, varžovės buvo stiprios. Kova dėl trečios vietos buvo labai įtempta, tačiau norėjau įrodyti, kad mūsų universitetas yra pajėgus iškovoti medalį. Labai džiaugiuosi šiuo laimėjimu“, – po kovos pasakojo Anastasija.

Pirmadienį į kovą stojo dvigubai daugiau kovotojų – 6, o komandos medalių kraitis pasipildė dviem medaliais. Pirmoji medalį svorio kategorijoje iki 78 kg (11 dalyvių) iškovojo Gintarė Klišytė, kuri pasipuošė bronza.

Netrukus finale susikovė ir Mykolo Romerio universiteto sportininkas Žilvinas Lekavičius. Po kietos ir daug jėgų pareikalavusios kovos Žilvinas tapo Europos studentų žaidynių svorio kategorijoje iki 100 kg (18 dalyvių) čempionu.

„Varžybos aukšto lygio, varžovai labai stiprūs, tik organizavimas silpnokas. Palaikymas buvo iš vis nerealus, visi šaukė, rėkė, vien dėl tokios komandos norėjosi kovoti. Aš pats po pertraukos, mažai treniravausi, buvo sunku. Finale buvo smulkių teisėjų klaidelių, bet pavyko parinkti gerą taktiką ir iškovoti pergalę“, – iškart po finalinės kovos pasakojo Žilvinas.

Lietuvos komandą sudarė 8 sportininkai: šeši iš Lietuvos sporto universiteto (LSU) ir po vieną iš Mykolo Romerio bei Lietuvos edukologijos universitetų.

Andrejus Klokovas svorio kategorijoje iki 66 kg (25 dalyviai) iškovojo dvi pergales, patyrė du pralaimėjimus ir užėmė 7 vietą.

Kęstutis Vitkauskas svorio kategorijoje iki 73 kg (38 dalyviai) iškovojo dvi pergales, patyrė du pralaimėjimus ir užėmė 9 vietą.

Ramūnas Diburys svorio kategorijoje iki 81 kg (30 dalyvių) iškovojo dvi pergales, patyrė du pralaimėjimus ir užėmė 9 vietą.

Rokas Nenartavičius svorio kategorijoje iki 90 kg (22 dalyviai) iškovojo dvi pergales, patyrė du pralaimėjimus ir užėmė 7 vietą.

Renalda Gedutytė svorio kategorijoje iki 70 kg (15 dalyvių) iškovojo tris pergales, patyrė du pralaimėjimus ir užėmė 5 vietą.

„Vaikinams geriau pasirodyti varžybose sutrukdė mikrotraumos“, – buvo įsitikinusi trenerė Lolita Dudėnienė. – Tikrai nebuvo taip, kad kas nors praloštų pirmą kovą ir iškristų iš varžybų. Visi įveikė mažiausiai po du varžovus, tačiau pas vaikinus buvo daugiau dalyvių svorio kategorijose, todėl jiems neužteko tų dviejų pergalių, kad trečioje ar ketvirtoje kovoje galėtų kovotų dėl medalių.“

„Galvojome, kad rezultatai bus kuklesni, planavome du medalius. Turime čempioną ir tris medalius, tad savo lūkesčius viršijome su kaupu. Varžybos aukšto lygio, varžovai pasaulinio lygio, mūsų sportininkų rezultatai labai geri, treneriai labai patenkinti“, – varžybas apibendrino treneris Kęstas Vitkauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją