Mančesteryje 25 metų Lietuvos dviratininkei S. Krupeckaitei buvo įteiktas kelialapis į Pekino olimpines žaidynes. Kartu su Simona pergalių džiaugsmu ir apdovanojimais džiaugiasi ir jos vyras Rusijos dviratininkas Dmitrijus Leopoldas. Pora susituokė 2005 metais.

Meras nenustebo

Nebuvo užmiršti ir sportininkių treneriai Antanas Jakimavičius, Aleksandras Mitunevičius, pirmasis V. Sereikaitės treneris Laimutis Šimoliūnas, S. Krupeckaitės vyras ir būsimasis treneris D. Leopoldas bei rėmėjas – bendrovės „Panevėžio gelžbetonis“ direktorius Alvydas Liulevičius. Visiems jiems miesto meras Vitas Matuzas įteikė padėkos raštus ir piniginius čekius.

Be to, iš miesto vadovo rankų S. Krupeckaitė pasiėmė ir 3-iojo laipsnio medalį „Už nuopelnus Panevėžio sportui“.

„Džiugu, kad olimpiniais metais sulaukėme gražių rezultatų. Šios trys merginos – mūsų miesto pasididžiavimas. Vilija iškovojo pirmąjį olimpinį kelialapį, Simona – antrąjį. Tikimės turėti ir trečiąjį“, – sportininkėms ir treneriams dėkojo Kūno kultūros ir sporto centro direktorius Bronislavas Pliavga.

„Nuoširdžiai dėkoju už šias pergales, tačiau nedrįstu sakyti, kad buvau labai nustebintas. Šios merginos medalių link ėjo nuosekliai, su didžiuliu užsispyrimu, – džiaugėsi meras. – Mes neapsirikome nusprendę mieste statyti treką. Šiandien atrodytų keista, jei jo neturėtumėme. Kaip buvo keista tuomet, kai sprendėme, ar mums jis reikalingas. Dabar visa tai nublanksta prieš jūsų pergales“.

Nemėgsta prognozuoti

S. Krupeckaitė taip pat džiaugiasi, kad Panevėžyje bus trekas. „Dabar noriu pailsėti ir pradėti ruoštis olimpiadai. Sportas yra sportas, jame viskas realu“, – paklausta, ar svajoja apie olimpinį medalį, kukliai sakė S. Krupeckaitė.

„Šios merginos atiduoda visas jėgas, tad nenuostabu, kad pasiekė aukštų rezultatų. Kai nusprendžiau būti treneriu, sakiau sau: dirbsiu sąžiningai ir vesiu vaikus tik viršūnės link. Nenoriu apgauti vaikų. Pusę metų dirbome labai sunkų darbą. Džiugu, kad pirmąjį etapą įveikėme puikiai. Bandysime įveikti ir antrąjį. Ar bus olimpiniai medaliai, neprognozuosiu“, – kalbėjo A. Jakimavičius.

Jis taip pat patikino esąs patenkintas, kad Panevėžyje bus trekas: „Anglijoje, kur vyko planetos čempionatas, treko tribūnos buvo sausakimšos. Ten buvusio triukšmo net su mūsų krepšinio arenoje keliamu triukšmu negalima lyginti. Tikiuosi, treko varžybos bus populiarios ir pas mus“.