Taip nusprendė trečiadienį posėdžiavęs Lietuvos dviračių sporto federacijos (LDSF) vykdomasis komitetas.

Iki šiol rinktinės vyriausiojo trenerio pareigas ėjo A. Jakimavičius, o geriausios šalies dviračių treko meistrės Simonos Krupeckaitės vyras D. Leopoldas buvo pavaldus savo kolegai.

„Dabar sulyginome jų rangus“, – DELFI aiškino LDSF prezidentas Žydrūnas Stankevičius.

Trečiadienį išklausę A. Jakimavičiaus praėjusių metų ataskaitą bei susipažinę su šių metų programa, LDSF vykdomojo komiteto nariai turėjo priekaištų treneriui tiek dėl komandos rezultatų, tiek dėl pamainos rengimo.

„Klausimas buvo keliamas gan aštriai. Tempo rungčių dviratininkės nepateko į Londono olimpiadą, pernai ir šiemet nedalyvavo pasaulio čempionatuose. O sporte juk svarbiausia yra rezultatas. Kita rinktinės trenerio prerogatyva – pamainos ruošimas. To mes nematome.

A. Jakimavičiui buvo išsakytas priekaištas, kad nedirbama dėl pamainos, dėl ateities. Jeigu galvojame apie ateitį, rinktinės trenerio pareiga yra ja rūpintis, o jis gyveno šia diena. Buvo kelios stiprios merginos, ir vienai susižeidus nebeliko persekiojimo komandos. Juk ir automobilyje būna ne tik keturi ratai, ant kurių važiuojama, bet ir atsarginis. Dar geriau, kai jų yra keli“, – dėstė Ž. Stankevičius.

Primename, kad prieš dvejus Europos čempionate Panevėžyje Lietuvos persekiojimo lenktynių komanda, kurią sudarė Vilija Sereikaitė, Aušrinė Trebaitė ir Vaida Pikauskaitė, tapo Europos čempione. Tačiau vėliau pastaroji sportininkė iškrito iš rikiuotės dėl sunkios traumos, o galimybes išlaikyti konkurencingą komandą dar labiau apsunkino pakeistos rungties taisyklės, pagal kurias, startuoti komandų persekiojimo lenktynėse turi nebe trys, o keturios dviratininkės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)