„Jau šeštus metus žaidžiame Baltijos šalių ture, bet dar nė vienas sezonas nebuvo toks įtemptas kaip šis. Lemiamas turnyras vyks mūsų namų diskgolfo parke Vilniuje. Tikiuosi, kad tai padės įveikti savo pagrindinį varžovą iš Estijos“, – po turnyro Estijoje sakė G. Gricius.

Turnyras Estijoje buvo priešpaskutinis „Prodiscus Baltic Sea Tour 2014“ etapas. Turui artėjant prie pabaigos atsiranda vis daugiau aiškumo bendroje įskaitoje. D. Gricius, norėdamas kovoti dėl pirmosios turo vietos „meistrų“ divizione, privalėjo laimėti turnyrą Estijoje. Jam užėmus tik trečiąją vietą, o pirmąją iškovojus pagrindiniam varžovui iš Rusijos Josifui Jusimui, pastarasis ir užsitikrino pergalę bendroje įskaitoje. Nors suomis Hannu Kurvinenas ir laimėjo antrąją vietą, jis jau nebegali pavyti antrąją vietą bendroje turo įskaitoje užsitikrinusio D. Griciaus.

Didžiausia intriga išlieka pagrindinėse – atvirojo diviziono varžybose. „Prodiscus Baltis Sea Tour 2014 – Keila Open“ turnyrą po atkaklios kovos laimėjo buvęs Europos čempionas, Suomijos atstovas Ville Piippo.

Pasiekęs pergalę V. Piippo jau nebepretenduoja į aukštas vietas bendroje turo įskaitoje, nes dalyvavo tik dviejuose turnyruose – kiekvienam žaidėjui įskaitomi keturių geriausių turnyrų rezultatai. Antrąją vietą laimėjęs estas Silveris Lattas, kovoje dėl pergalės Baltijos šalių ture pasivijo titulą ginantį lietuvį G. Gricių. Įtempta kova tarp šių dviejų sportininkų vyksta visą sezoną, jie jau kovojo šešiuose turnyruose, kur pasidalino po tris tarpusavio pergales. Abu varžovai turi surinkę po 386 įskaitinius taškus. Lemiama kova dėl pergalės įvyks baigiamajame turo etape Vilniuje rugsėjo 27-28 dienomis.

Iškart po turnyro Estijoje penki Lietuvos rinktinės nariai išvyko į Europos diskgolfo čempionatą, vyksiantį rugpjūčio 20-23 dienomis Ženevoje mieste Šveicarijoje. Pagrindinėse – atvirojo diviziono varžybose – Lietuvą atstovaus trys sportininkai: Gabrielius Gricius, Mindaugas Pošius ir Tadas Ūselis. „Meistrų“ (40+) kategorijoje varžysis Darius Gricius, o Jaunimo (iki 19 metų amžiaus) varžybose dalyvaus penkiolikmetis Pranciškus Gricius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)