„Kaip visada Suomijos turnyruose prie turo prisijungia daug pajėgių vietinių sportininkų. Šį kartą buvo sunkiau kovoti su pajėgiais varžovais nei pirmuose turo etapuose Lietuvoje ir Estijoje. Džiaugiuosi kad pavyko iškovoti prizinę vietą ir įtvirtinti pirmavimą turo bendroje įskaitoje“, – po turnyro sakė G. Gricius.

Suomijos turnyras buvo sudėtingas visiems žaidėjams – buvo žaidžiami trys ratai ir visi vyko skirtinguose parkuose. Tai nėra įprasta diskgolfo turnyruose – žaidėjai turėjo prisitaikyti vis prie naujų sąlygų, ir buvo labai nedaug laiko pasiruošti kiekvienam ratui. Po dviejų ratų G. Gricius nuo pirmavusio suomio Ville Piippo (2007 metų Europos čempionas) atsiliko tik 2 taškais. Trečias ratas ir finalas buvo žaidžiami V. Piippo namų parke Tali ir jame suomis įtvirtino savo pranašumą. G. Gricius taip pat praleido į priekį ir dar vieną Suomijos atstovą – Valtteri Jaatinen.

„Meistrų“ varžybose (40 metų ir vyresni) vyko dar atkaklesnė kova – trys ratai ir finalas neišaiškino nugalėtojo – net trys sportininkai baigė turnyrą vienodu rezultatu (221 metimas). Tai buvo lietuvis Darius Gricius ir du suomiai – Heikki Savolainen ir Jesse Viksten. Nugalėtojui išaiškinti buvo žaidžiamas „staigios mirties“ peržaidimas – visi trys varžovai žaidė iki pirmo pralaimėjimo. Pirmas krepšys nieko neišsprendė (visi sužaidė vienodą rezultatą), bet antrasis buvo lemiamas – H. Savolainen sužaidė sėkmingiausiai ir laimėjo turnyrą. D. Gricius tenkinosi antrosios vietos trofėjumi.

Moterų divizione varžėsi tik Suomijos atstovės. Jaunimo iki 16 metų amžiaus grupėje prizines vietas taip pat išsidalino vietiniai žaidėjai.

Gabrielius ir Darius Griciai taip pat sėkmingai pasirodė penktadienį rengtose porų varžybose, kuriose iškovojo antrąją vietą, tik vienu tašku nusileidę laimėtojams iš Estijos S. Latt ir E. Jarviste.

Visi turnyro „Prodiscus Baltic Sea Tour'2014 – Northern Open“ prizininkai:

Atvirasis divizionas
Ville Piippo (Suomija) – 198 taškai
Vallteri Jaatinen (Suomija) 205 taškai
Gabrielius Gricius (Lietuva) – 209 taškai

Moterų divizionas
Soile Mutikainen (Suomija) – 247 taškai
Riitta Savolainen (Suomija) – 264 taškai
Emelie Astrom (Suomija) – 267 taškai

„Meistrų“ (40+) divizionas
Heikki Savolainen (Suomija) – 221 taškas
Darius Gricius (Lietuva) – 221 taškas
2. Jesse Viksten (Suomija) – 221 taškas

Jaunimo (16-) divizionas
Jaakko Luukkonen (Suomija) – 227 taškai
Matias Jurvanen (Suomija) – 228 taškai
Tomas Koskelainen (Suomija) – 237 taškai

„Prodiscus Baltic Sea Tour ’2014“ serijoje sportininkai varžosi ne tik atskiruose turnyruose, bet ir renka taškus bendroje turo įskaitoje. Kiekvienam žaidėjui bus įskaitomi 4 geriausi sezono turnyrai (iš viso seriją sudaro 7 turnyrai). Pirma vieta turnyre garantuoja 100 įskaitinių taškų, antra – 95, trečia – 91 ir t.t. Kol kas Lietuvos sportininkų pozicijos bendroje įskaitoje gana tvirtos – dviejuose divizionuose lietuviai pirmauja, o jaunimo atstovai užleido į priekį rusą V. Jusim tik dėl to, kad žaidė vienu turnyru mažiau.

„Prodiscus Baltic Sea Tour ‘2014“ bendros įskaitos lyderiai (skliaustuose pažymėta kiek turnyrų įskaityta):

Atvirasis divizionas
Gabrielius Gricius (Lietuva) – 291 taškas (3)
Silver Latt (Estija) – 270 taškai (3)
Martin Rotmeister (Estija) – 268 taškai (3)

Moterų divizionas
Maie-Ly Pihus (Estija) – 200 taškų (2)
Kaidi Poosimagi (Estija) – 186 taškai (2)
Soile Mutikainen (Suomija) – 267 taškų (1)

„Meistrų“ (40+) divizionas
Darius Gricius (Lietuva) – 286 taškai (3)
Josif Jusim (Rusija) – 278 taškai (3)
Hannu Kurvinen (Suomija) – 270 taškų (3)

Jaunimo (16-) divizionas
Vasilij Jusim (Rusija) – 238 taškai (3)
Dobilas Dainys (Lietuva) – 200 taškų (2)
Aurimas Guntulis (Lietuva) – 182 taškai (2)

* * *

Dabar turas persikels į Latviją – ten vyks ateinantys du turnyrai. Artimiausias turnyras vyks savaitgalį prieš Jonines privačiame Laumas poilsio ir pramogų parke. Turnyre planuoja dalyvauti ir apie 15 žaidėjų iš Lietuvos.

„Prodiscus Baltic Sea Tour ‘2014“ tvarkaraštis:

Birželio 21-22 – Laumas Open, Latvija
Rugpjūčio 2-3 – Ufogolf Lejasciems, Latvia
Rugpjūčio 16-17 – Keila Open, Estija
Rugsėjo 27-28 – Vilnius Open, Lietuva

Apie žaidimą:

Žaidimo esmę apibūdina pats pavadinimas. Taisyklės panašios į golfo, tik žaidžiama ne kamuoliuku ir lazda, o plastikiniu skriejančiu disku. Nėra ir duobučių – diską atliekant kuo mažiau metimų būtina pataikyti į specialų krepšį. Žaidžiama natūraliuose arba specialiai šiam žaidimui įkurtuose parkuose. Pasaulyje jau skaičiuojama daugiau kaip 3500 stacionariai įrengtų diskgolfo parkų. Ši, dar jauna, sporto šaka laikoma vienu greičiausiai augančių sportų pasaulyje. Diskgolfas populiariausias Jungtinėse Amerikos Valstijose, Kanadoje, taip pat Europoje (ypač Skandinavijoje). Diskgolfo žaidėjų sparčiai daugėja ir Lietuvoje. Lietuva 2010 metais tapo tarptautinės asociacijos PDGA (Professional Disc Golf Association) nare. Šiemet 5 Lietuvos sportininkai dalyvaus Europos diskgolfo čempionate Šveicarijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)