„Džiaugiuosi, kad pavyko apginti čempiono titulą. Taip pat labai smagu, kad diskgolfo plėtra Lietuvoje įgauna pagreitį – pirmą kartą Lietuvos čempionate peržengėme 50 dalyvių skaičių. Tikiu, kad diskgolfas ir toliau augs greitai, o kiekvienais metais turėsime vis atkaklesnę konkurenciją“, - po varžybų sakė čempionu tapęs G. Gricius.

Dviejų dienų varžybose sportininkai varžėsi trijose kategorijose – atvirajame, moterų ir vaikų iki 13 metų divizionuose. Atvirajame divizione buvo žaidžiami trys ratai po 18 krepšių ir 5 geriausi sportininkai susirungė 9 krepšių finale. Moterų pogrupio laimėtojos buvo nustatytos po tris kartus sužaidus 18 krepšių ratą. Vaikai žaidė vieną 9 krepšių ratą ir penki geriausi dar papildomai varžėsi 3 krepšių finale.

Atvirojo diviziono varžybose varžėsi 30 sportininkų iš visos Lietuvos. Varžybos vyko sudėtingomis sąlygomis, esant labai stipriam ir gūsingam vėjui. Tačiau nepalankios sąlygos nesutrukdė jau du kartus Lietuvos čempionu tapusiam G. Griciui šiemet varžybas pradėti skambiu akordu – pirmąjį ratą sužaidęs 48 metimais jis pasiekė naują Nedožinkos parko rekordą. Iš karto įgytas pranašumas G. Griciui kitus ratus leido žaisti atsipalaidavus ir užtikrintai trečius metus iš eilės tapti Lietuvos diskgolfo čempionu.

Dėl kitų vietų vyko atkaklesnė kova. Po dviejų ratų antroje vietoje buvęs Pranciškus Gricius (jaunesnysis G. Griciaus brolis), nesėkmingai sužaidė trečiąjį ratą ir smuktelėjo į penktą poziciją. Į antrą šoktelėjo Mindaugas Pošius, kuris dviem taškais pirmavo prieš Tadą Ūselį. Nuo T. Ūselio dviem taškais prieš finalą atsiliko D. Gricius.

Visi penki finalistai atstovavo „DiscCity“ komandą. Taip pat visi yra Lietuvos rinktinės, rugpjūčio mėnesį dalyvausiančios Europos čempionate Šveicarijoje, nariai.

Finalinis ratas žiūrovams padovanojo tikrai įsimintinų momentų – P. Gricius dviejuose krepšiuose iš eilės vos nepataikė savo pirmųjų metimų tiesiai į krepšį. Abu kartus jo mestas diskas atsitrenkė į krepšio kraštą – pritrūko kelių centimetrų iki taiklaus metimo. Pirmas metimas tiesiai į krepšį yra labai retas atvejis diskgolfe – po tokių P. Griciaus metimų nuvilnijo garsūs žiūrovų atodūsiai. Kiti žaidėjai taip pat džiugino tolimais ir labai tiksliais metimais.

Nors finalinė kova ir buvo atkakli, galutinės rikiuotės ji nepakeitė – turnyrą užtikrintai laimėjo G.Gricius (183 metimai), antras liko – M.Pošius (198 metimai), trečioje vietoje – T.Ūselis (203 metimai).

Moterų varžybose konkuravo šešios diskgolfo žaidėjos. Jau po pirmojo rato išryškėjo lyderių trejetas, kuris ir liko nepakitęs sužaidus visus tris ratus. Trečiąją vietą iškovojo vilnietė Jolita Puzonaitė (268 metimai), antroje vietoje – jonaviškė Mireta Jurgelevičiūtė (262 metimai). Nuo pat varžybų pradžios į priekį išsiveržusi Vilniaus diskgolfo klubo narė Otilija Stanelienė savo pozicijų neužleido ir užtikrintai tapo Lietuvos diskgolfo moterų čempione iš viso atlikusi 254 metimus.

Vaikų varžybose rungėsi net 15 mažųjų diskgolfo mėgėjų. Azartiška kova vyko iki paskutinių metimų finale – trečią vietą iškovojo jaunasis Vilniaus diskgolfo klubo atstovas Vėjas Ūselis (66 metimai), tik vienu tašku aplenkęs parko „šeimininką“ Motiejų Navicką (67 metimai, 4 vieta). Antrą vietą užėmė Jokūbas Matijošius (64 metimai), o pirmą vietą gana lengvai iškovojo zarasiškė Ūla Dainytė (54 metimai).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)